Klage har åbnet Danmarks Radios øjne for kvindesport

1
884
DR Sporten sendte live fra Brøndbys Champions League-kamp i Lørdags. Her interviewes målscore Emma Madsen.

Der var ingen konkrete løfter, men der var mange positive tilkendegivelser, da Kirsten Silberbauer og en repræsentant for Dansk Kvindesamfund i sidste uge var til møde med ledelsen i DR og DR Sporten.

Kirsten Silberbauer har klaget til DR over den minimale dækning af kvindesport, og hun har dokumenteret, at DR på sin hjemmeside kun skrev syv artikler om kvindefodbold i en seks måneders periode i 2014, hvor der samtidig blev skrevet 3727 artikler om herrefodbold.

På den baggrund blev hun inviteret til et møde med DR-ledelsen, og her fik hun blandt andet at vide, at hendes initiativ ”har åbnet øjnene” hos DR og at hun ”har en pointe”, når hun har påpeget den manglende dækning. Dermed fulgte DR Sporten op på sine udtalelser til FODBOLD FOR PIGER, hvor journalistiske chef Søren Vestergaard tidligere på måneden sagde, at man ville lave et servicetjek af sin dækning af kvindefodbold.

”De var ikke meget for at komme med konkrete meldinger. Men der blev gentagne gange sagt at ’de har åbnet øjnene’, som jo så må være for kvindesporten,” siger Kirsten Silberbauer.

”Jeg synes jo allerede før mødet med DR, at man kunne se at de var begyndt at skrive lidt mere om kvindefodbold end de plejer, og de havde faktisk også moderniseret og opdateret kvindefodboldens resultatliste, ligesom dækningen af Brøndbys kvartfinale i Champion League har været helt fantastisk. De har også efterfølgende fulgt op på kampen og lagt nyheder ud om det hold, Brøndby skal møde i semifinalen. Det er jo simpelthen en historisk flot dækning af en kvinde Champions League kamp. Så det ser virkelig ud til, at det er lykkedes at rykke DR lidt, selv om de ikke vil sige noget konkret om det,” siger Kirsten Silberbauer.

Klagen til DR blev fulgt op af en facebookgruppe, Mere Kvindesport i Medierne, og den vil fortsætte, bebuder Kirsten Silberbauer:

”Jeg fortsætter i alle tilfælde mit arbejde for at synliggøre kvindesporten i medierne og har allerede adskillige projekter i tankerne, og vender snart tilbage med nye tiltag. Jeg tænker at der hele tiden skal komme nogle små puf herfra, til der hvor der er nødvendigt. Som en bølge der fortsætter og vokser sig større og større,” skriver hun på facebooksiden.

Læs også: Næsten ingen fodboldnyheder om kvinder hos Danmarks Radio

Læs også: DR-sporten. Nu tjekker vi vores dækning af kvindesport

1 COMMENT

  1. Kirsten´s Facebook gruppe “MERE KVINDESPORT I MEDIERNE” arbejder for at få større opmærksomhed for kvindesport i alle medier.
    Vil Du også gerne opleve at kvinder bliver mere synlige i sportsdækningen så anmod Kirsten om medlemsskab af gruppen. Jo flere medlemmer der er, jo mere bliver der lyttet til budskabet hos de, der tager beslutning om hvad du må se, høre og læse om!!!!
    Så skyndig at markere anmod om medlemsskab på Facebookgruppen: “MERE KVINDESPORT I MEDIERNE”.