DBU får flere medlemmer, men færre piger spiller fodbold

1
2595
64.032 piger og kvinder er i dag medlem af en fodboldklub i Danmark. Arkivfoto: fodboldforpiger.dk
64.032 piger og kvinder er i dag medlem af en fodboldklub i Danmark. Arkivfoto: fodboldforpiger.dk
64.032 piger og kvinder er i dag medlem af en fodboldklub i Danmark. Arkivfoto: fodboldforpiger.dk

Fodbold var i flere år den hurtigst voksende pigesport i Danmark. Men det er slut. De seneste år er antallet af piger der spiller fodbold faldet. Det viser en ny medlemopgørelse fra Danmarks Idræts Forbund (DIF).

64.032 er piger og kvinder er i 2015 medlem af en fodboldklub under Dansk Boldspil-Union (DBU). Det er 1135 færre i forhold 2014, svarende til et fald på 1,77 procent, og det er markant færre end i 2012, hvor der var registreret 77.889 piger og kvinder i de danske fodboldklubber.

Udviklingen hos pigerne går den modsatte vej af udviklingen hos drengene. Det samlede medlemstal i fodboldklubber under DBU er vokset med 5504 fra 2014 til 2015, hvilket fik dbu.dk til mandag at skrive at “Flere spiller igen fodbold”. Men det er altså på herresiden, hvor medlemstallet ellers er faldet de seneste år, at væksten sker lige nu.

DBUs ledelse har dog ambitioner om at vende udviklingen hos pigerne. Administrerende direktør Claus Bretton-Meyer sagde for nylig i et interview til FODBOLD FOR PIGER, at DBU har et mål om, at 500.000 danskere skal være medlem af en fodboldklub. Hvis det mål skal nås, så er det i høj grad hos pigerne, der skal skabes vækst. Piger og kvinder udgør i dag 19 procent af DBUs medlemmer.

”Hvis man kigger på drenge og piger helt overordnet, så udnytter vi i dag potentialet langt bedre på drenge-  end på pigesiden. Vi har gennem flere år oplevet, at antallet af pigespillere voksede og voksede, men det er stoppet nu, og derfor skal vi gøre noget aktivt, hvis ikke vi skal opleve samme situation som andre sportsgrene, hvor antallet af medlemmer styrtbløder,” sagde Claus Bretton-Meyer.

Læs også: DBU-direktør: Vi skal være meget bedre til at møde pigerne

1 COMMENT

  1. Synes ikk de gode kompetente trænere vælger pigeholdene. Ikk I Vamdrup, Kolding Kommune. Her er det mest forældre, hvis vi er heldige der stiller op. Jeg har en datter på snart 13, der spiller. Klubben her er så forstokket. Bestyrelsen trænger til at blive skiftet ud. Trænger til nye øjne. Der satses meget mere på juniorer og seniorer. Helt forkert. Det ender jo med vi flytter til Kolding og spiller. Min datter er kanon dygtig, men får ikk ud af kun een dags træning i ugen. Drengeholdene på samme alder har 2 dage i ugen a halvanden time. Så få fat i Vamdrup IF.
    Mvh
    Tine Vind