For lidt kvindesport i DR: Ledelsen mødes med kritiker

0
816
KoldingQ og Skovbakken i en kamp i 3F Ligaen i efteråret. Foto. KoldingQ
KoldingQ og Skovbakken i en kamp i 3F Ligaen i efteråret. Foto. KoldingQ
KoldingQ og Skovbakken i en kamp i 3F Ligaen i efteråret. Foto. KoldingQ

Kirsten Silberbauer, der har klaget til Danmarks Radio over deres minimale dækning af kvindesport, er nu blevet inviteret til et møde med ledelsen i DR. Kirsten Silberbauer har påvist, hvordan kvindesport og ikke mindst kvindefodbold bliver nærmest overset i Danmarks Radio, og hun får nu mulighed for at uddybe sine synspunkter overfor ledelsen i DR. Det sker på et møde den 26. marts med journalistisk chef på DR-sporten, Søren Vestergård, og underdirektør i DR nyheder, Anders Kern.

”Her vil vi gøre vores bedste for at overbevise DR om, at de selvfølgelig skal vise meget mere kvindesport, og ikke mindst mere kvindefodbold,” siger Kirsten Silberbauer til FODBOLD FOR PIGER.

Hun får assistance på mødet af næstforkvinde Ulla Tornemand fra Dansk Kvindesamfund, som bakker op om klagen.

Kirsten Silberbauer som dokumentation for sin klage set på fordelingen af nyheder og herre- og kvindefodbold på dr.dk/sporten i en seks måneders periode i 2014. Fra april til september bragte dr.dk/sporten i alt 3733 nyheder om fodbold. Kun syv af disse handlede om kvindefodbold, hvilket blot er 0,19 procent.

”En så ringe dækning af kvindesport hører ikke hjemme i 2014-2015, og slet ikke på en public service kanal, som alle danskere både mænd og kvinder betaler licens til. Der bør derfor selvfølgelig også være sportsnyheder for både kvnder og mænd. Kvinder dyrker også sport og vil også gerne læse om deres sportsbegivenheder og se deres kvindelige sportsidoler, og både kvinder og mænd betaler lige meget i licens, så der bør derfor selvfølgelig også være en passende mængde af sportsnyheder for kvinder,” skriver Kirsten Silberbauer i sin klage til DR.

Læs også: Næsten ingen fodboldnyheder om kvinder hos Danmarks Radio