Skjold-piger overraskede deres træner med blomster

0
1129
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle

Hvornår har du sidst givet din træner blomster? Nåh ikke. Men det skete forleden hos Skjold Birkerød, hvor den lokale avis pludselig dukkede op til træningen hos klubbens U21-hold med en stor buket blomster under armen.

Rudersdal Avis uddeler hver uge en ”Ugens buket” til en person, som har gjort en særlig indsats, og i sidste uge gik buketten til U21-træner Søren Vang Andersen fra Skjold Birkerød. Pigerne på holdet havde nemlig kontaktet avisen, fordi de syntes, at deres træner havde fortjent en buket.

”Vi synes, at Søren skal have ugens buket fordi: Søren gør en stor indsats som fodboldtræner hos U21 pigerne. Han er altid klar til at stille op til træning uanset vejret, og hvor mange piger der møder op. Han har et godt humør, og det gør, at det er sjovt at komme til træning. Både til træning og til kampene fokuserer han på det, vi gør godt, og det motiverer os meget. Han er meget engageret i træningen, og han gør en stor indsats med at træne os i hverdagene og være der til kamp i weekenderne. Søren er en fantastisk træner, og vi synes han gør en fantastisk indsats.,” skrev pigerne til redaktionen på Rudersdal Avis.

Søren Vang Andersen blev vildt overrasket. Som avisen skriver, så ”så han lige så overrasket og glad ud, som hvis en af hans spillere havde lavet en saksesparksscoring direkte fra midtercirklen”.

”Nej, hvor er det sødt af jer, piger,” lød det fra den 45-årige træner, da han pludselig stod med en stor buket af orange tulipaner i favnen.

Søren har været træner i Skjold Birkerød i otte år. Foto: Steen Trolle
Søren har været træner i Skjold Birkerød i otte år. Foto: Steen Trolle

To oprykninger i træk

Søren Vang Andersen blev træner for det nydannede U21-hold sidste vinter. Han har siden har  været med til at sikre holdet to oprykninger i træk, så de nu er klar til Kvindeserie 1, landets fjerdebedste række – tre rækker fra 3F ligaen.

Han blev træner i Skjold for otte år siden, fordi hans datters hold manglede en træner, og siden har han været træner for U15- og U18-pigerne, inden han blev U21-træner.

Undervejs har han uddannet sig, så han i dag har en UEFA B-trænerlicens.

“Jeg gør det, fordi jeg synes jeg gør en forskel for de her unge mennesker, og jeg får også selv en masse ud af det, hver gang vi træner.  Det er jo nogle glade piger, som går til den og som kommer her, fordi de vil hinanden og rigtig godt kan lide at spille fodbold, og det vil jeg gerne støtte,” siger Søren Vang Andersen.

Stolt af sine spillere

21-holdet er et mix af det gamle U18-hold og andetholdet i Kvindesenior. Det blev dannet, fordi der ikke kunne samles spillere nok til to hold.

“Vi kalder det U21 for at signalere ungdom og udvikling. Det er ikke bare et andethold. Det er et hold for spillere, der vil nå så langt, som talentet rækker,” fortæller Søren.

Og holdet har fra starten været en succes. Flere og flere er kommet til, og udover oprykningerne, er der fire spillere, der har fået debut på 1. divisionsholdet. En af disse spillere er nu en fast del af truppen.

“Det er jeg rigtig stolt af, for jeg ser det som en af mine vigtigste opgaver at udvikle spillerne, så de kan komme videre til 1. holdet,” siger Søren Vang Andersen.

Foto: Steen Trolle
Foto: Steen Trolle