Brøndby efter 0-7-nederlaget: Vi vil give alle en god oplevelse i returkampen

0
991
Frankfurts Celia Sasic scorede fire gange i søndagens kamp. Foto: Alfred Harder
Frankfurts Celia Sasic scorede fire gange i søndagens kamp. Foto: Alfred Harder
Frankfurts Celia Sasic scorede fire gange i søndagens kamp. Foto: Alfred Harder

Cheftræner Per Nielsen får ikke svært ved at sætte Brøndbys spillere op til lørdagens returkamp i Champions League, selv om modstanderen Frankfurt bøllebankede Brøndby med hele 7-0 i den første semifinale i søndags i Frankfurt.

”En Champions League-semfinale er noget af det største man kan opnå som kvindespiller på klubplan. Den bliver vist i tv og der kommer forhåbentlig en masse mennesker. Desuden skal kampen spilles på et lækkert, nyt græstæppe på Brøndby Stadion, som passer godt til den slags fodbold vi gerne vil spille. Så jeg tror ikke, at jeg får svært ved at sætte spillerne op,” sagde Per Nielsen, da han og to af spillerne, Stine Larsen og Katrine Veje, mandag aften gæstede arrangementet ”Brug Bolden”, som erhvervsnetværket Meet over Coffee arrangerede i samarbejde med Brøndby IF og FODBOLD FOR PIGER.

Foto: Frank Hess
Foto: Frank Hess

Mødet fandt sted et døgns tid efter nederlaget i Frankfurt. I mellemtiden havde Per Nielsen og trænerteamet talt kamp igennem med spillerne, og budskabet er klart: Brøndby vil gøre alt for at levere en toppræstation på lørdag, selv om det næppe rækker til videre kvalifikation:

”Vi har aftalt, at vi vil give alle, der kommer, en god oplevelse. Ikke kun for deres og klubbens skyld, men også for dansk kvindefodbolds. Vi ved godt, at vi formentlig ikke vinder 8-0, så vi kan komme i finalen. Men vi vil ind og lave en rigtig god præstation og vise os frem på den bedst mulige måde,” siger Per Nielsen.

Per Nielsen fortalte sammen med Stine Larsen og Katrine Veje om Champions league ved et erhvervsarrangement mandag i Brøndby.
Per Nielsen, Stine Larsen og Katrine Veje ved mandagens “Brug Bolden”-arrangement i Brøndby.

Gjorde mange ting rigtige trods nederlag

Ifølge cheftræneren var kampen i Frankfurt ikke så sort-hvid, som resultatet 7-0 lyder af.

”Jeg har set det meste af kampen igennem igen, og spillerne gør rigtig mange fornuftige ting. Det er selvfølgelig svært at forsvare, når man har tabt 7-0. Men generelt var vi faktisk meget tilfredse med de ting, vi laver på banen. Vi må bare erkende, at vi stadig har et stykke op til de allerbedste hold i Tyskland og Frankrig,” siger Per Nielsen.

Hvor ser man niveauforskellen mellem Brøndby og Frankfurt i sådan en kamp?

”Rigtig mange steder. Frankfurt er et hold med fuldtidsprofer, der træner hver eneste dag og som stort set kun behøver at koncentrere sig om at skulle spille fodbold. De bliver matchet knaldhårdt hver eneste weekend i Bundesligaen, som tæller mange stærke hold, blandt andet Wolfsburg, der er med i den anden semifinale.  Vores piger bliver kun matchet nogle få gange om året. Ellers er der forventninger om, at vi vinder alle kampe. Derfor mangler vi selvfølgelig stadig noget, og det er tydeligt at se i boldomgang, handling og tanke. Her er et hold som Frankfurt bare en tand hurtigere. Vi synes, at vi er rigtig dygtige på nationalt niveau, men når vi skal ud i Europa, så kommer vi desværre lige til at halte lidt efter i nogle situationer. Men vi vil arbejde på at gøre den afstand mindre de næste par år,” siger Per Nielsen.

Han tilføjer, at Brøndby er en ung trup med et stort potentiale:

”Gennemsnitsalderen i truppen er 21,5 år. Vi har fire U19-landsholdsspillere i truppen. Så det er en meget ung trup. Men potentialet er stort og vi skal hele tiden arbejde på at komme tættere på de bedste europæiske hold. Det skal blandt andet ske ved at blive hårdere matchet ved at spille nogle flere træningskampe stærkere hold, gerne nogle af de bedste tyske og svenske hold”.

Brøndbys start-11er ved kampen i søndags. Foto: Alfred Harder
Brøndbys start-11er ved kampen i søndags. Foto: Alfred Harder

Stine Larsen: Fed oplevelse at spille mod verdens bedste

Søndagens kamp i Frankfurt fik det værst tænkelige forløb. Efter ti minutter fik Frankfurt tildelt et straffespark og efter 32 minutter var Brøndby bagud 3-0. I anden halvleg fortsatte nedsablingen, ikke mindst på grund af Frankfurt-angriberen Celia Sasic, som scorede i alt fire mål, to mål i hver halvleg.

Trods nederlaget tøver Brøndbys Stine Larsen, der er anfører for U19-landsholdet, ikke med at kalde kampen for en stor oplevelse.

”Resultatet  var øv, men det var sjovt at se hvad det er for et niveau man skal op på for at være blandt de bedste i verden. Og det var en fed oplevelse at få lov at se nogle af verdens bedste fodboldspillere i aktion, og at spille over for dem,” sagde hun på mødet i Meet over Coffee.

Cheftræner Per Nielsen har selv som mangeårige Brøndbyspiller prøvet at blive kørt over af et europæisk tophold. Det skete, da Brøndby tabte en Champions League-kamp på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford med 5-0.

”Det var ikke sjovt. Men det er fuldstændig rigtig som Stine siger. Man lærer af sådan nogle oplevelser og får noget erfaring, man kan tage med videre. Og uanset resultatet, så fortjener pigerne anerkendelse for det, de har leveret indtil nu. De har spillet sig i semifinale i Champions League og de er pt. blandt de bedste Europa. Det kan ingen tage fra dem,” siger Per Nielsen.

Celia Sasic har scoret et af sine fire mål. Foto: Alfred Harder
Celia Sasic har scoret et af sine fire mål. Foto: Alfred Harder
Foto: Frank Hess
Foto: Frank Hess
Frankfurts start-11er. Foto: Alfred Harder
Frankfurts start-11er. Foto: Alfred Harder