FA Københavns piger rykker til B93

2
1676
FA Københavns U17-piger, der her jubler efter en scoring mod Brøndby, rykker til B93.
FA Københavns U17-piger, der her jubler efter en scoring mod Brøndby, rykker til B93.
FA Københavns U17-piger, der her jubler efter en scoring mod Brøndby, rykker til B93.

Den traditionsrige fodboldklub på Østerbro, B93, bliver nu samlingspunkt for Københavns elitepigefodbold på allerhøjeste niveau. Efter intense forhandlinger mellem de to klubber, B93 og FA København, har bestyrelserne aftalt, at op imod 100 spillere fra eliteklubben, FA København, rykker over til B93 for at skabe et samlet og endnu stærkere elitemiljø. Blandt spillerne er en af topscorerne i U17 DM-rækken, Sophie Stæhr, og U16-landsholdsspillere som Olivia Drost og Sofie Svava, samt Sarah Jankovska, der også er med til landsholdssamlingerne.

Som konsekvens af aftalen mellem de to klubber og pigernes beslutning om at rykke over i B93, har B93 ansøgt og fået licens til næste sæsons U17 DM-liga.

Formanden for B93, Steen Müntzberg, er begejstret over, at de mange dygtige pigefodboldspillere har valgt at rykke over i B93, og allerede efter påske er pigerne begyndt at træne på Svanemølleanlægget:

”Vi kan nu skabe et kraftcenter for pigefodbolden i København, der både på elite- og breddesiden bliver et lokomotiv for udvikling af pige- og kvindefodbolden i den centrale og nordlige del af København,” siger han i en pressemeddelelse.

Et nyt fodboldkapitel

FA København er resterne af det gamle klubsamarbejde mellem B93-HIK-Skjold, der på dramatisk vis trak deres 3F Liga hold i sensommeren sidste år. Men i ungdomsrækkerne samler de nogle af landets absolut mest talentfulde pigefodboldspillere. Ud over U17DM holdet har FAK bl.a. et U15 hold i den bedste elite-øst række, og U13 holdet vandt Sjællandsmesterskabet i efteråret, og her i vinter vandt U13 holdet også sølv ved DGI-landsmesterskaberne i indendørsfodbold. U13 holdet fører den sjællandske fællesrække efter sejre over bl.a. BSF og Brøndby.

Fra sommer stiller alle FAK´s ungdomshold op under B93´s faner, og FAK´s trænere rykker sammevej. Keld Juhl fra FA København bliver ny pigesportschef og cheftræner for U17 holdet.

Mia Falkebo, der sidder i formandsskabet for FA Københavns bestyrelse, glæder sig over, at det er lykkedes at nå til enighed med B93 om at etablere det nye kraftcenter for elitepigefodbolden i København.

“Med denne aftale kan vi give pigerne endnu bedre mulighed for at spille fodbold på eliteniveau. Vi kan mærke et stort engagement fra B93 for at give de talentfulde fodboldpigerne lige så gode vilkår som drengene. Det tegner virkelig positivt, og vi kan nu tage fat på et nyt kapitel,” siger hun.

U16-landsholdsspilleren Sofie Svava er en af de spillere, der trækker i B93-trøjen . Arkivfoto: Steen Trolle
U16-landsholdsspilleren Sofie Svava er en af de spillere, der trækker i B93-trøjen . Arkivfoto: Steen Trolle

Mål om 1. division

FA Københavns bedste seniorhold spiller i dag i serie 1, men B93 og FAK har besluttet, at de to klubber som led i en overbygningsaftale på seniorsiden vil arbejde for at få dette hold spillet hurtigt op i rækkerne. Målet er er i første række, at kvindeseniorholdet indenfor to-tre år kan spilles op fra serie 1 til 1. division.

”Det bliver en lang og sej kamp at nå op i 1. division, men med vore mange talentfulde pigespillere i ungdomsrækkerne og det nye eliteungdomsarbejde i B93 føler vi os overbeviste om, at vi får et stærkt fundament, der også vil smitte positivt af på seniorsiden,” siger Mia Falkebo.

B93 har store ambitioner på pigernes vegne

Hvor FAK kommer med elitespillere på det højeste niveau fra U12 til U17, har B93 en større gruppe af talentfulde pigefodboldspillere i de yngre årgange, samt en voksende breddeafdeling for piger.

“I Danmark og internationalt er pigefodbolden en af de hurtigst voksende idrætsområder, og i B93 kan vi mærke, at der er flere og flere piger, der ønsker at spille fodbold. Med elitehold i Danmarks bedste pigerækker regner vi med, at vi kan trække endnu flere piger til,” siger Steen Müntzberg, formand for B93.

Indenfor alle ungdoms-årgange fra U10 til U17 vil B93 fremover lave elitehold for piger, samtidig med at klubben har masser af breddehold for de piger, der hellere vil spille hyggefodbold og have det sjovt. Klubben vil fremover kombinere bredden med elitepigefodbold på højeste niveau, lyder det.

Klubformanden mener, at B93 har et solidt grundlag for at gøre visionerne til virkelighed. På Svanemølleanlægget har spillere i skolealderen f.eks. mulighed for at få ekstra træning i løbet af ugen, hvis de tilvælger B93´s skole-idrætsakademi, der er en privatskole med fokus på fodbold og tennis. Dertil kommer, at de mest talentfulde spillere i gymnasiealderen kan få morgentræning i regi af Team Copenhagen, som både B93 og FAK har indgået aftaler med.

“B93 har en ambition om at blive en af de førende pige-/kvindefodboldklubber i Danmark.  Med denne beslutning får vi elitepigehold på alle ungdomsårgange, og vores mål er, at vi i løbet af få år skal kunne matche stærke elitefodboldklubber som bl.a. Brøndby IF, hvad angår ungdomslandsholdspillere og rekruttering af nye spillere,” siger Steen Müntzberg.

2 COMMENTS

 1. Kære B 93.

  Det er et rigtig spændende projekt i har gang i, og jeg er rigtig glad for, at i også tænker meget på bredden i pigefodbolden.

  Opsvinget i pigefodbolden synes at være stoppet rigtig mange steder i øjeblikket, så vi må alle arbejde for nogle bedre turneringstilbud, lempelige dispensationsregler og samarbejde på tværs af lokalunionsgrænserne. Vi, som interesserer os for pige/kvindefodbold, må stå sammen, og gøre vore valgte fodboldpolitikkere opmærksom på, at det er nu der skal tages aktion, hvis ikke fodbold for piger, skal gå hen og blive ikke eksisterende om nogle få år.

  Kurt Bagge-Hansen, formand
  Skovshoved IF, fodbold

 2. Hmmmm, jeg undrer mig lidt over, at man kan være licensklub under DBU-systemet og samtidig lave elitehold fra U10, som det fremgår af artiklen. Det rimer ikke med Holdninger & handlinger, som vist er en forudsætning for at få licens ..?! Eller har jeg misforstået noget?

  Men til lykke til B93 for at komme tilbage på sporet efter nogle mislykkede samarbejdsforsøg.

  I øvrigt er jeg fuldstændig enig i Kurts betragtninger.