Dansk hold vinder international ungdomsturnering i Florida

0
1342
Vinderne af Iber Cup 2015: EFT International fra Danmark. Foto: Lars Runge
Vinderne af Iber Cup 2015: EFT International fra Danmark. Foto: Lars Runge
Vinderne af Iber Cup 2015: EFT International fra Danmark. Foto: Lars Runge

Det kom et dansk hold øverst på sejrskammelen, da en af verdens største ungdomsturneringer, Iber Cup 2015, søndag blev afgjort i Florida i USA.

Elite Football Team International (EFT International), der består af Lyseng IFs U17 DM-team, gik hele vejen i turneringen og vandt søndagens finale på IMG Stadium mod det stærke amerikanske hold Tampa Chargers.

”What a f….. good danish team”, lød det fra en amerikansk tilskuer efter præstationen i finalen, som Elite Football Team International vandt med 3-0.

20 spillere og fem ledere/trænere var med på turen til Florida. Den var kommet i stand i samarbejde med Elite Football Camp, som danske Lars Runge står for, og det var de amerikanske arrangører, som betalte for opholdet for det danske team.

Og amerikanerne fik noget for pengene. Elite Football Team International skulle lige vænne sig til 25-26 graders fugtig varme i Florida og en lidt anderledes måde at spille på hos modstanderne. Men efter at første kamp mod Panama’s mesterhold Las Aguilas var blevet vundet 3-0, gik det slag i slag. De amerikanske hold Greater Tampa Bay og Braden River SC blev slået 2-0 og 2-1 i puljen, og i kvart- og semifinalerne blev det til to gange 5-0, inden pigerne fra Aarhus kronede en flot turnering med en sikker finalesejr.

Jubel efter en scoring i finalen. Foto: Lars Runge
Jubel efter en scoring i finalen. Foto: Lars Runge

“Alle 20 spillere fik spilletid i finalen, og alle var med til at sikre en yderst sikker og fortjent finalesejr. Spillerne har ikke bare leveret varen, de har også taget ansvar og udviklet eget spil og niveau,” siger cheftræner Poul Højmose, som stod i spidsen for Elite Football Team International på turen.

I alt blev det til seks sejre og en samlet målscore på 20-1. Otte af målene blev sat ind af Lykke Schou, som dermed blev hele turneringens topscorer.

Ud over fodbold blev der også tid til hygge og sightseeing. Mandag gik turen så tilbage til Danmark, hvor næste fodboldudfordring er lørdagens kamp i U17 DM Ligaen. Her skal IF Lyseng til Hjørring for at møde Fortuna.