BGI i samarbejde om elitetræning

0
1567
Foto: BGI Akademiet

I samarbejde med Elitesport Horsens tilbyder BGI akademiet fra det nye skoleår, at eleverne kan deltage i elitetræning inden for håndbold, fodbold og cykling. Det skriver BGI akademiet i en pressemeddelelse.

Samarbejdet bliver i første omgang organiseret som et pilotprojekt med udgangspunkt i kommunens Team Danmark aftale.

Projektet har til formål at tilbyde, at idrætstalenterne får mulighed for at gå på efterskole og samtidig have optimale forhold omkring deres idræt.

”Vi vil gerne give eleverne mulighed for at kombinere deres idræt og uddannelse på højt niveau. Vores mål er at idræt, uddannelse og det sociale liv på efterskolen kan gå hånd i hånd og vores fokus er det hele menneske. Et efterskoleophold kan blive et vigtigt element i en ung eliteidrætsudøvers udvikling,” siger leder på Sportsakademiet på BGI, JP Nielsen.

Ud over fælles morgentræning tænkes der også på samarbejde omkring en mentorordning/coaching, fælles kurser om kost, skader, doping, mentaltræning og andre relevante emner samt eventuel fælles vejledning til ungdomsuddannelserne.

Der er en fælles forventning om, at træningsmiljøerne styrkes, og at de unge idrætsudøvere oplever en helhedstænkning omkring overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse, hvor et år på efterskole for nogle af de unge, vil være det rigtige valg.

Foto: BGI Akademiet
Foto: BGI Akademiet

Ud over muligheden for decideret eliteidrætstræningen på efterskolen, kan eliteidrætseleverne også deltage i klubaktiviteter enten i deres hjemlige klub eller en af efterskolens samarbejdsklubber, hvor der vil være mulighed for klubkampe og/eller klubtræning.

”Et godt eksempel på, at efterskole og eliteidræt med fordel kan kombineres, kan bl.a. konstateres ved at fem tidligere efterskoleelever på BGI akademiets fodboldlinje lige har været med til at spille DBU´s U19 landshold videre til sommerens EM slutrunde,” tilføjer JP Nielsen.

For yderlig oplysning omkring mulighederne med eliteidrætstræning kan leder på BGI´s Sportsakademi JP Nielsen kontaktes på jp@bgi.dk eller 42 14 74 83.

FAKTA

BGI akademiet har 14 forskellige idrætslinjer. Der undervises på alle niveauer og eliteeleverne udgør mellem 5-10% af elevgrundlaget . Efterskolen er landets næststørste med sine ca. 500 elever og er beliggende på Juelsmindehalvøen tæt på Bjerre.