Kvinders valgret fejres med fodbold

0
906

Eir grundlov NETFredag den 5. juni er det 100 år siden, at kvinder fik mulighed for at stemme til valg i Danmark. Det skal fejres, også med kvindefodbold.

Det mener Eir Soccer, som står bag den særlige Eir-fodbold, der er udviklet til kvinder. Eir står derfor bag en særlig ”demokrati-turnering”, der skal spilles fredag den 5. juni i København i forbindelse med musikfestivalen Distortion. Den 5. juni var den dag i 1915, hvor en ny grundlov gav kvinderne valgret.

Turneringen er for kvinder, der er fyldt 18 år, og for at spille med, skal man være klædt ud indenfor temaet ”Kvindelighed, Fælles front og Demokrati”. Desuden skal alle holdene igennem en lille demokrati-øvelse før hver kamp. De får udleveret 15 specielle regler, og holdene skal så blive enige om, hvilke fem af disse regler, de vil spille med. Det kunne f.eks. være reglen om at alle indlæg fra fløjene giver to point.

Der er lukket for tilmeldinger, men alle er velkomne til at møde op og ”heppe og chille rundt om banen,” som det lyder. Det hele foregår fra 12-16.30, og undervejs kan man både møde statsministeren og overvære kåringen af Århundredes bedste danske kvindelige fodboldspiller. Desuden er der musik undervejs, bl.a. med Vinnie Who og Julias Moon.

Programmet for turneringen, som finder sted i Sct. Jørgens Gård på Christiansborg, lyder sådan her:
kl 12.00 Statsminister Helle Thorning Schmidt byder velkommen
kl 12.30 Kick off – turneringen starter
kl 15.00 Kåring af Århundredes bedste danske kvindelige fodboldspiller
kl 16.30 Præmie overrækkelse: vi kårer dagens bedste banner, bedste Kampråb, sejest udklædning med tema “Kvindelighed, Fælles front og Demokrati”.