Fortuna hyrer U17-landstræner

0
997

 

U17-landstræner Anders Damgaard, hvis stilling i DBU nedlægges til sommer, kommer også i fremtiden til at arbejde med fodboldtalenter. Fortuna Hjørring har nemlig hyret den 44-årige Anders Damgaard som klubbens nye talentudviklingschef pr. 15. juli. Det fremgår af klubbens hjemmeside.

Anders Damgaard, der er uddannet DBU PRO-licenstræner, får til opgave at udvikle og koordinere det trænerarbejde, der er i forvejen finder sted i klubben.

”Et af de væsentligste formål er at sikre en høj grad af kvalitet på træningsmiljøet i klubben, men der skal også laves et set up, med det formål at tiltrække de bedste ungdoms- og seniorspillere i Danmark,” siger eliteudvalgsformand Knud Brix til hjemmesiden.

Skal udvikle landsholdsspillere

Den nye talentudviklingschef skal arbejde tæt sammen med 3F-ligaholdets trænerteam, Brian Sørensen og Carrie Kveton, og ambitionerne er store:

”Han skal udvikle og lave landsholdsspillere til begge ungdomslandsholdene og naturligvis også til vores seniorlandshold,” siger Knud Brix om Anders Damgaard.

Den kommende talentudviklingschef bor i Aalborg  og har selv en fortid som 1. og 2. divisionsspiller i Aalborg Chang og har i årene 1999-2007 været træner i forskellige nordjyske klubber. Han er uddannet bachelor, cand. oecon og lærer, men er i øjeblikket fuldtidsansat i DBU, hvor han udover U17-landstrænerposten også er assistenttræner for U16- og U19-landstræner og KTU-træner.