Katrine Pedersen ambassadør for fodboldsundhed

0
1931

Katrine S. Pedersen, der spillede 210 landskampe for det danske kvindelandshold, har fået en ny opgave som fodboldambassadør. Katrine Pedersen stoppede fodboldkarrieren efter EM i 2013, men nu er hun blevet udnævnt som ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet, hvor hun skal være med til at udbrede kendskabet til nye motionskoncepter som Fodbold Fitness og FIFA 11 for Health.

“Katrine har været en drivkraft i dansk og norsk fodbold og idrætsliv i to årtier, og har med sin seriøsitet, entusiasme, videbegærlighed, dygtighed og smittende humør været et forbillede for rigtig mange piger og kvinder gennem hele denne periode. At hun som 36-årig nåede sit livs topform under EM i 2013, og blev valgt til UEFAs All-star hold, skyldes både en stor træningsiver, en stærk vilje og en aktiv brug af den nyeste forskningsviden. Katrine har som spiller, idrætslærer i folkeskolen og gymnasiet, som hjælpetræner i Stabæk og som person en stor karisma, en stærk integritet og en brændende interesse for fodbold, for træning og for sundhed. Vi er derfor meget glade for og stolte over at hun nu bliver ambassadør for Center for Holdspil og Sundhed,” siger Peter Krustrup, professor ved Københavns Universitet, om udnævnelsen til dbu.dk.

Udnævnelsen skete i forbindelse med en konference i København i denne uge, World Congress on Science & Football. Et af hovedtemaerne på konferencen har været, hvordan fodbold kan forbedre folkesundheden, og her har der blandt andet været spot på det dansk udviklede fodbold fitness-koncept.

”Kvinder på 30, 40 og 50 år har indtil nu ikke været så gode til at fastholde en fast motionsrutine, som mændene har. Men det kan være, at Fodbold Fitness kan være med til at fastholde kvinder via det sociale og sunde og fodboldmæssige – også når du ikke spiller på topplan, men spiller for at mødes, fordi det er fedt at træne, at få pulsen op og sidde sammen bagefter og drikke en vand– og det er bare lidt federe sammen, end når du har været i fitness alene. Det har mænd været bedre til,” siger den nyudnævnte sundhedsambassadør Katrine S. Pedersen.

38-årige Katrine S. Pedersen debuterede på landsholdet i 1994 og har med 210 kampe rekorden for flest landskame i Danmark, både blandt mænd og kvinder. Hun har i sin lange seniorkarriere spillet topfodbold i både Danmark, England, Sverige og Norge.

FOTO: Katrine S. Pedersen repræsenterede i årene 2009-2013 for den norske klub Stabæk. Nu skal hun være ambassadør for de sundhedsmæssige aspekter af bl.a. fodbold. Arkivfoto: Stabæk