Marienlyst’s U14 piger udfordrer drengene

0
2405

U14-pigerne fra Marienlyst på Fyn har det sidste halvandet år spillet med i drengeturneringer. I dette forår er de med i den fynske U14b drengerække, og Marienlyst-pigerne har fået en god start på sæsonen. De har tabt en enkelt kamp, ellers er det blevet til sejre over OKS2 (5-2), Søhus/Stige2 (4-2) og senest 7-0 over B1913’s bedste U14 drengehold.

“Det har givet mange spændende og anderledes fodboldoplevelser at spille med i en drengerække,  både for drengene og pigerne. I starten var mange hold ikke klar over at de skulle møde piger førend kampen skulle til at starte. En af de sjovere episoder var en træner som fem minutter før kampstart nervøst spurgte dommeren om ikke snart deres modstandere dukkede op. Han blev noget lang i hovedet da dommeren oplyste, at de var skam kommet og pegede på pigerne som varmede op på modsatte halvdel,” fortæller træner Bo Sundahl.

Marienlysts U14-piger, som i denne sæson stiller op i den fynske U14B drengerække.
Marienlysts U14-piger, som i denne sæson stiller op i den fynske U14B drengerække.

Det første halve år var en stor mundfuld. Pigerne skulle vænne sig til drengenes pågåenhed og mere aggressive spillestil.

“Det gav især problemer i felterne, hvor det blev til alt for mange nemme mål til drengene og alt for dårlig chanceudnyttelse fra pigerne. Men siden den gang er der sket meget. Drengene får ikke længere noget foræret. Tværtimod er mange af drengene nervøse for at møde pigerne, da det ikke er sjovt at tabe til et pigehold,” siger Bo Sundahl.

U14 drengerækken bliver dog endestation for pigerne, fortæller han:

“De fysiske forskelle i U15 bliver for voldsomme. Det kan vi se nu, hvor vi af og til møder hold med U15 dispensationsspillere,” siger Bo Sundahl.

Marienlyst i kamp mod Søhus/Stiges drenge 2-hold, som blev slået 4-2.
Marienlyst i kamp mod Søhus/Stiges drenge 2-hold, som blev slået 4-2.
Marienlyst i kamp mod Søhus/Stiges drenge 2-hold, som blev slået 4-2.
Fotos: Marielyst.