AaB: Jyske hold bortdømmes på grund af uklare regler

4
1664

Uklarhed i DBU’s regler om overgangen fra puljespil til finalekampe om det jyske mesterskab betyder, at flere klubber tolker fleksibilitetsreglen anderledes end DBU.

Konsekvensen er, at flere hold reelt er blevet smidt ud af turneringen. Det mener AaB, som kritiserer situationen i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

“For U14 piger M fik mandagens kamp mellem AaB og FC Thy det uventede resultat at DBU reelt smed begge hold ud af turneringen og udråbte Esbjerg til jysk mester. I U14M er tre hold kvalificeret til slutspilskampene: Esbjerg, Thisted og AaB. Første kampe mellem Thisted og AaB blev afviklet mandag. Taberen af denne kamp skulle så møde Esbjerg om onsdag og en finale mellem vinderne af mandagens og onsdagens kampe skulle spilles fredag,” skriver AaB til FODBOLD FOR PIGER.

Anna Larsen, formand for pigeafdelingen i AaB, er vred over forvirringen:

“Hvis blot et af holdene havde fejlfortolket fleksibilitetsreglen så havde det taberdømte hold kunne spille om onsdag. I stedet for vælger man nu at straffe begge hold ekstra hårdt fordi de begge har misforstået reglerne. Det forekommer jo helt grotesk’, siger Anna Larsen.

En hurtig gennemgang af de kommende JM-finalen for U13 piger og U14 piger, som AaB har foretaget, viser, at ud af de seks hold, der nu er klar til JM-finalerne, har halvdelen benyttet ulovlige spillere på vejen mod finalen. I hvert fald hvis man skal følge DBU’s fortolkning.

“Det er jo et kæmpe problem for DBU at reglerne er så uklare. Vi taler her om 12-14 årige piger som bare er helt vilde med at spille. Hvor er det synd for pigerne at kampene ikke skal afgøres på fodboldbanen”, siger Anna Larsen.

4 COMMENTS

 1. reglerne er nu meget klare, og de bliver endda fremsendt til de respektive klubber inden slutspillet. så prøv en fair fight med de piger der har været med til at kvalificere sig i stedet.

  • Kære Jan Voigt
   Dette er skrevet i al respekt for dit synpunkt, men er nød til at præcisere at alle FC Thy piger har været med til at kvalificere holdet på lovlig vis , men når så slutspillet går i gang, så er de pludselig ikke lovlige , det er der problemstillingen ligger begravet. Bum……….

 2. Jyske hold bortdømmes på grund af uklare regler.

  Jeg skriver, som den anden part i den sag som opstod i forlængelse af JM kampen mellem AaB og FC THY Piger i U14M. Jeg er dels formand for FC THY Piger og træner for både vores U14M og U15Vest.
  Jeg vil kort indledningsvis sige, at jeg er 100% enig med Anna Larsen fra AaB i hendes anke mod de uklare/ulogiske regler hos DBU Jylland.
  Vi har hele sæsonen benyttet os af fleksibilitetsreglen bl.a. for at give vores bedste U14 piger større sportslige udfordringer på U15Vest dels sikre os en placering i den bedste halvdel af U14 rækken så vi også efter sommerferien var repræsenteret i U15 Vest med vores årgang 2001. Vi forsøger ikke at forstærke vores hold til bestemte kampe, men har nogle principper vi følger. Alle kampe har været spillet i fuld overensstemmelse med reglerne. Vi tænkte ikke, at der så kunne være andre regler for JM kampe, så for vores vedkommende overser vi en klausul i reglerne, der siger at fleksibilitetsreglen ikke gælder i JM Kampe.
  Hvilken logik er der i det? Så har vi spillet lovligt hele turneringen efter fleksibilitetsreglen og dermed forhindret andre hold i at vinde rækken og komme til at spille JM. Så vinder vi rækken, men skal så til at stille et helt andet hold i JM, fordi vi har brugt spillere på U15 vest. Hvorfor kan de samme spillere som var lovlige i puljekampene ikke spille JM? Hvem har svaret?
  Vi sidder tilbage med en meget dårlig smag. Vi har ALDRIG tænkt på at snyde og så bliver man bort dømt. Synd for en flok piger, som har slidt og slæbt for puljesejren og så får de ikke lov til at gøre det færdigt. Synd for AaB og synd for Esbjerg som står tilbage som Jysk mester uden kamp. Det er ikke sjovt. Held og lykke til alle andre jyske hold, som skal spille JM(med eller uden lovligt hold efter fleksibilitetsreglen)

  Jeg tror, at reglen trænger til et “service tjek” inden der næste gang skal spilles JM.

  Sportslig pigefodbold hilsen
  Bent Andersen, FC THY Piger