Fortuna-anfører skifter til svensk storklub

0
736
I perioden 2012-2015 spillede Sofie Junge Pedersen (t.h.) for topholdet Fortuna Hjørring.

Fortuna Hjørrings anfører og landsholdsspiller Sofie Junge skifter til den svenske storklub FC Rosengaard. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

23-årige Junge er den fjerde Fortuna-profil indenfor det seneste år, som rejser til udlandet. Nadia Nadim og Camilla Kur er skiftet til amerikansk fodbold og Jannie Arndt rykkede før sæsonen til svenske Linköpings FC.

Det skaber lidt panderykker i Fortuna, at så mange nøglespillere rejser væk. Cheftræner Brian Sørensen vælger dog på klubbens hjemmeside at glæde sig over, at det lykkes at udvikle så mange klassespillere:

“Vi er klart Danmarks bedste, når det handler om at udvikle spillere til højeste niveau. Det er også af stor betydning, at vi skaber spillere, der bliver rollemodeller for de unge,” siger Brian Sørensen.

I FC Rosengaard bliver Sofie Junge holdkammerat med den brasilianske verdensstjerne Marta da Silva, der fem gange er kåret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller.

FOTO: Sofie Junge (th.) i aktion i pokalfinalen mod Brøndby. Foto: FODBOLD FOR PIGER