Succesfuld start for nyt fodbold-samarbejde i Aalborg

0
1323

Med et jysk mesterskab i U15A og et nordjysk mesterskab i U15C har et klubsamarbejdet i Aalborg bestået sin eksamen.

Samarbejdet er indgået mellem naboklubberne B52/Aalborg Fodbold Club og Vejgaard Boldspilklub og har i sin første sæson i foråret 2015 dækket U15-pigerne.

“Beslutningen om samarbejde har vist sig at være helt rigtig. Pigerne på de to hold er gået ubesejrede gennem turneringerne. Som kronen på værket hentede pigerne et Jysk Mesterskab hjem til Aalborg efter en spændende finale mod Haderslev FK,” fortæller klubberne i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

Holdet i DBU Jyllands A-række gik ubesejret gennem turneringen med en uafgjort, syv sejre og en målscore på 24-4. VB52-holdet i DBU Jyllands 8-mandsrække gjorde rent bord i sin turnering med seks sejre og en målscore på hele 48-1.

Det nordjyske mesterskab kom i hus den 21. juni. Her fejede VB52 al modstand af banen og vandt stensikkert via tre sejre.

“Pigerne har vist, at samarbejdet er den rigtige vej at gå for pigeholdene i vores del af byen. De kan være med, hvor det er sjovt, også når det er alvor,” siger træner Benny Andersen.

Foto øverst: Holdfoto i mesterskabstrøjer. VB52 er klar til at forsvare trøjer og mesterskab i næste sæson.

End ikke skybruddet over Fårvang Stadion kunne tage glæden fra spillere og ledere fra VB52 efter finalesejren.
End ikke skybruddet over Fårvang Stadion kunne tage glæden fra spillere og ledere fra VB52 efter finalesejren.

Nye spillere er velkomne

Og netop dét kendetegner VB52-samarbejdet. I efterårssæsonen 2015 spiller pigerne i U17 Pige Mesterrækken, så man er klar til at byde forstærkninger velkommen i truppen.

“En lille håndfuld spillere skal på efterskole efter sommerferien, så der bliver brug for spillertilgang, hvis succesen skal følges op,” siger Benny Andersen, der fortsætter som træner.

Holdleder Anne Lise Nielsen supplerer:

“Pigerne er ambitiøse, de spiller for at vinde, men samtidig har de det rigtig sjovt med hinanden. Både på og uden for banen skinner sammenholdet igennem. Flokken fungerer godt socialt og har ofte fællesspisning og andre sociale tiltag”.

“I VB52 vil vi gerne være med, hvor tingene sker – men det sociale er vigtigt for os. Vi er ikke et elitesamarbejde – og det vil vi heller ikke være. Vi vil vise, at vi kan være med i Mesterrækken i efteråret 2015. Vi er en ung trup, så vi ved godt, hvordan det er at være ny. Derfor er vi også rigtigt gode til at tage imod nye spillere og forældre,” siger træner Benny Andersen.

Derfor har VB52 arrangeret prøvetræninger i denne uge. Den første fandt sted mandag aften, og de to næste finder sted på disse tidspunkter:

  • Tirsdag den 30. juni kl. 17.00 – 18.30 i VB, Sofievej 31, 9000 Aalborg
  • Torsdag den 2. juli kl. 17.00 – 18.30 i VB, Sofievej 31, 9000 Aalborg

Klubberne ligger ikke på den lade side. Efter en måneds ferie fra fodbolden, genoptages træningen i uge 32; mandag den 3. og tirsdag den 4. august. Ugen afsluttes med deltagelse af et U17-hold den 7. – 9. august ved Bording Cup.