Tre U17-hold i Brøndby IF

0
1186

Brøndby IF gør et aktivt forsøg på at begrænse antallet af piger, der dropper ud af fodbolden, når de bliver 15-16 år. Klubben på den københavnske vestegn har besluttet, at der skal oprettes hele tre U17-hold i den kommende sæson. Ud over U17 DM-holdet vil Brøndby få hold i den sjællandske Elite Øst-række og i Mesterrækken.

”Det giver mange piger, der måske lige mangler det allersidste i at kunne begå sig på DM holdet allerede som første års U17-spiller, masser af mulighed for at træne på et rigtig højt niveau, og videreudvikle sig med træning tre gange om ugen,” skriver Brøndby til FODBOLD FOR PIGER.

Beslutningen betyder, at Brøndby i næste sæson spiller med i Elite Øst-rækken i både U17, U15 og U13, og Brøndby har desuden et U15 2-hold og i alt tre U13-hold.

”Det betyder at der kan tilbydes pigefodbold på mange forskellige niveauer, hvilket gør fastholdelse meget lettere. Vi håber på den måde at det i de kommende år bliver lettere for vores piger, at kunne spille fodbold med veninder på eget niveau, også når man starter på gymnasium,” siger pigeungdomsformand Helle Hansen.

FOTO: Brøndbys U17 DM-piger jubler efter en scoring. I næste sæson bliver der yderligere to U17-hold i Brøndby.