Vilde med Vildbjerg: Hele Ølstykke tager afsted

0
2145

Ølstykke FCs piger har i 26 år haft et fast punkt i deres sommerkalender: De skal til Vildbjerg Cup. Sommerturneringen i Jylland er en af Europas allerstørste ungdomsturneringer, og Ølstykke FC er en af de klubber som år efter år tager med.

Undervejs er det blevet til masser af pokaler. Sidste år var klubben tæt på at løbe med trofæet som den mest vindende klub. I år blev det dog ’kun’ til to A-finalepladser i slutspillet. Men det har ikke dæmpet begejstringen over stævnet, som hvert år samler mere end 10.000 spillere, ledere og trænere og mindst lige så mange medrejsende forældre og søskende.

“Det giver altså noget helt specielt, når man stiller op som klub og ikke bare som hold. Ikke mindst på den sociale konto. Og for såvel pigerne som drengene, er det en fed oplevelse, når sidelinjen er fyldt med klubkammerater og forældre der hepper, når man spiller kamp,” fortæller Henriette Hansen, der er leder af Ølstykke FCs pigeafdeling.

OFC Vildbjerg 2015 5Klubben fortæller om U11-pigernes vej til årets finale:

U11-pigerne blev nummer to i deres pulje efter Farsø/Ullits IK, men diskede i perioder op med pænt spil og scorede velsagtens et par af turneringens bedste mål i de indledende runder. I kvartfinalen blev Thisted FC besejret 2-1. Semifinalen bød på et vaskeægte lokalopgør mod de dygtige piger fra Svogerslev – to hold der kender hinanden særdeles godt. Det endte med, at Ølstykke trak det længste strå efter en meget jævnbyrdig forestilling. Og endnu en gang var det Cecilie Byrnak der scorede et pragtmål på langskud uden chance for keeperen. Det afgjorde i realiteten kampen.

I finalen ventede et sammensat hold fra Løjt. Uden tvivl det teknisk bedste hold i U11 rækken og et hold som Ølstykke pigerne kender rigtigt godt. Sidste år lånte Ølstykke nemlig et par af deres piger, idet de stod og manglede for at kunne stille med to hold. Siden har Løjt været på træningslejr i Ølstykke og et par Ølstykke piger var i juni inviteret med Løjt til Mini-VM i Münster, Tyskland, hvor det blev til en sølvmedalje. Så en finale mellem to hold med stor indbyrdes kendskab til hinanden og hinandens kvaliteter.

Holdet fra Løjt spillede en drømmekamp og det var derfor fuldt fortjent at de vandt finalen i overbevisende stil. Det var ganske enkelt en nydelse at se del spille fodbold. Ølstykke FCs U11 piger måtte derfor nøjes med en sølvmedalje. Mel den havde de bestemt også gjort sig fortjent til. Pigerne spillede en virkelig flot turnering, og det var en virkelig tilfreds træner Andreas Grieger Bakbøl, der tog hjem med en sølvmedalje hængende om halsen.

OFC Vildbjerg 2015 2Bedste Ølstykke hold i 2015 blev U13 pigerne, der ikke alene spillede sig i finalen. De vandt den også. Det var derfor en flok stolte Ølstykke piger der trådte frem, da de blev kaldt op på skammelens øverste trin til den flotte præmieoverrækkelse, der foregik inde på det lokale stadion.

OFC Vildbjerg 2015 4Der er i øvrigt stor ros fra hele Ølstykke delegationen til arrangørerne af Vildbjerg Cup.

“Det er virkelig velorganiseret, alt spiller, banerne er fantastiske. Og ja, selv vejret plejer at være fantastisk. Som gæst og deltager kan man virkelig godt mærke den enorme erfaring arrangørerne har, og det kommer alle til gavn. År efter år har det bare været en positiv oplevelse for såvel spillere, trænere og ledere at være med. Det var det også i år. Så vi kommer jo nok igen næste år,” lyder det fra Henriette Hansen.

OFC Vildbjerg 2015 6