DR viser kvindelandsholdets EM-kampe

0
909

Danskerne får nu mulighed for at opleve det danske kvindelandshold på DR´s kanaler, når de kæmper sig vej mod EM-medaljer og VM-triumf. Den eksklusive rettighedsaftale er god for alle parter, siger direktør i DBU A/S, Katja Moesgaard.

Pressemeddelelse fra DBU:

En ny aftale med DBU sikrer DR de eksklusive rettigheder til alle kvindelandsholdets hjemmebanekampe. Forud for samarbejdet ligger et fælles ønske om, at danskerne skal kunne følge med foran skærmen, når de danske kvinder kæmper om en direkte billet til EM i Holland i 2017 og VM i Frankrig i 2019.

I aftalen indgår derfor også, at DR og DBU sammen arbejder på at sikre DR rettighederne til landsholdets udekampe i perioden. Det ligger allerede fast, at den spændende udekamp mod Sverige 27. oktober 2015 vises på DR.

Den nye aftale kommer alle til gode – fans, samarbejdsparterne og ikke mindst kvindelandsholdet selv. Det understreger Katja Moesgaard, administrerende direktør i DBU A/S.

”Der venter nogle rigtig vigtige og spændende kampe for vores kvindelandshold. Vi er meget tilfredse med at DR opprioriterer kvindefodbold og særligt, at det giver mulighed for at mange danskere får mulighed for at følge holdet, der består af mange interessante profiler. Vi glæder os over opbakningen og til et udviklende samarbejde med et hold som ifølge vores seneste undersøgelser repræsenterer mange positive værdier og et stort potentiale – også udenfor banen,” siger Katja Moesgaard.

Hos DR er der også begejstring at spore over tanken om kvindefodbold på skærmen de næste år.

”Fodbold er den største holdsport i Danmark for teenagepiger, og vi glæder os til at forsøge at give pigerne nogle kvindelige rollemodeller. Samtidig tror vi på, at det danske hold vil klare sig godt og give DR’s seere og lyttere nogle store sportslige oplevelser,” siger DR’s Mediedirektør Gitte Rabøl.

Aftalen dækker, ud over kvindelandsholdets hjemmebanekampe, også rettigheder til Kvindernes Landspokalfinale årligt og den spændende udebanekamp mod Sverige den 29. oktober.

FAKTABOKS:

  • DR havde forud for aftalen allerede sikret sig rettighederne til slutrunden ved VM i Frankrig i 2019
  • Kampene vises indtil videre på DR3
  • Aftalen er indgået samtidig med at landsholdet har fået ny hjemmebane i Viborg
  • DR har tidligere haft rettighederne til kvindelandsholdets EM-kampe. I 2013 blev EM-semifinalen
    mellem Danmark og Norge på DR1 ugens mest sete program på alle danske tv-kanaler med 668.000
    seere.