Flere efterskoler i samarbejde med DBU

0
1467

Det skal være nemmere at få ungdomslivet til at gå op med drømmen om en fodboldkarriere. Derfor har DBU udvidet deres efterskolesamarbejde, så flere pigetalenter kan få et holdbart træningsmiljø samtidig med, at de udlever efterskoleoplevelsen til fulde. Det skriverr DBU på sin hjemmeside-

Idrætsefterskolerne Vejle Idrætsefterskole, Gunslevholm Idrætsefterskole og BGI Akademiet er kommet med på listen over samarbejdsskoler, som lever op til kravene fra DBU om blandt andet træningsfaciliteter, baneforhold, og at en pigespiller har mulighed for at træne i en U17DM-klub, mens hun er på efterskole.

En af de spillere, der har bevist, at efterskolelivet kan forenes med fodbold på topplan, er Maja Kildemoes. Hun har gået på BGI Akademiet og fortalte i en artikel her på FODBOLD FOR PIGER, hvad det har haft af positiv betydning for hendes fodboldkarriere.

Du kan læse artiklen her: Maja Kildemoes – fra efterskole til A-landsholdet

Janni Østergaard, der er ansvarlig for efterskolesamarbejdet hos DBU, forklarer, at det vigtige for DBU er, at hverdagen for pigerne kan forenes med elitekarrieren i fodbolden. Pigerne må ikke føle, at de skal vælge fodboldkarrieren fra frem for en uddannelse.

”Det er vigtigt for os, at pigernes ønske om uddannelsesvalg kan kombineres med en fodboldelitekarriere i det omfang, det overhovedet er muligt,” siger Janni Østergaard til dbu.dk.

Skolerne, som DBU samarbejder med, er:

Du kan læse mere om samarbejdet med efterskolerne her.