Nicoline og Sofie fra U15 til 1. division

0
2012

De kunne spille U17, men i stedet er de lige nu med i toppen af 1. division, de to Greve-spillere Sofie Borup og Nicoline Hansen. De to er henholdsvis årgang 99 og 00, og de var begge med i start 11eren i lørdagens kamp mod Næsby, hvor Greve klarede 1-1. Sofie spillede hele kampen, som var hendes debut i 1. division, mens Nicoline fik de første 75 minutter og er startet inde i flere af de foregående kampe.

”De er begge fysisk stærke, fodboldkloge og har den mentale styrke, som skal til for at kunne spille i 1. division. Vi er meget bevidste om, at vi skal passe på dem, men man kan mærke på begge to, at de synes det er fantastisk at være med på det her niveau,” siger Greves cheftræner Rene Nielsen, som mener de to på sigt har potentiale til at blive landsholdsspillere.

”De kunne spille U17 DM, men den mulighed har vi ikke i Greve, og derfor var det oplagt mulighed, at de kom op som senior,” siger Rene Nielsen og fortæller, at der bliver lagt mærke til de to piger i resten af klubben.

”Det er noget, der bliver bemærket af deres gamle holdkammerater fra U15-holdet,” siger han.

Sofie Borup, der er årgang 99, fik debut i lørdags for Greve i 1. division.
Sofie Borup, der er årgang 99, fik debut i lørdags for Greve i 1. division.

Vil spille med om oprykning

Greve er oprykkere i 1. division og Rene Nielsen vakte en del opsigt, da han forud for sæsonen bebudede, at holdet vil kunne spille med oprykning til 3F Ligaen.

”Det tror jeg stadig på. Jeg synes, at vi har bredden og talentmassen til at kunne holde niveauet i det lange løb. Jeg synes vi har været gode til at skifte ud på de bærende pladser i de første kampe, og det bliver en fordel til sidst. Det bliver de hold, der har den fornødne bredde, som kommer til at klare sig bedst,” mener Rene Nielsen.

Greve spiller sin næste kamp på lørdag, hvor modstanderen er Østerbro IF.