Landstræner udtager 16 EM-spillere

0
680

A-landstræner Nils Nielsen har sat navn på 16 ud af de 18 spillere, han regner med at skulle bruge i de to EM-kvalifikationskampe, som Danmark spiller i oktober mod Moldova på hjemmebane og Sverige på udebane.

”Jeg afventer om Sofie Junge bliver helt klar til at kunne deltage, for så er der ikke nogen tvivl om, at hun skal ud og præstere. Så overvejer jeg om der skal satses på en ekstra angriber eller en ekstra forsvarsspiller til den sidste plads. Til kampen mod Moldova kunne det tænkes at være en god ide med en ekstra angrebsspiller på banen, hvis vi ikke har scoret inde i anden halvleg. I Sverige kunne det til gengæld være nødvendigt med en ekstra stærk forsvarsspiller på bænken,” siger Nils Nielsen til dbu.

Landstræneren gav chancen til de to unge stortalenter Stine Larsen fra Brøndby IF og Maja Kildemoes fra OB, da Danmark spillede to testkampe i september. Det gik så godt, at han har udtaget dem igen på bekostning af mere erfarne spillere.

”Efter at have set de to unge præstere på træningsturen til Rumænien og Schweiz, er der vist ikke nogen, der kan være overrasket over, at de er udtaget. De viste usandsynligt meget styrke og bidrog med så meget, så selvfølgelig er de med igen,” siger Nils Nielsen.

Danmark spiller den første kamp mod Moldova den 22. oktober på Viborg Stadion, mens kampen mod Sverige spilles 27. oktober i Göteborg. Begge kampe vises på DR3.

De 16 der foreløbig er udtaget er disse:

 • Cecilie Breil Kramer, Vittsjö GIK
 • Stina Lykke Petersen, OB
 • Janni Arnth Jensen, Linköpings FC
 • Line Røddik Hansen, FC Rosengård
 • Maja Kildemoes, OB
 • Stine Larsen, Brøndby IF
 • Theresa Nielsen, Brøndby IF
 • Johanna Rasmussen, Kristianstads DFF
 • Katrine Veje, Brøndby IF
 • Line Sigvardsen Jensen, Fortuna Hjørring
 • Mariann Gajhede Knudsen, Linköpings FC
 • Pernille Harder, Linköpings FC
 • Simone Boye Sørensen, Brøndby IF
 • Louise Lundsgaard Kristiansen, Brøndby IF
 • Nadia Nadim, Fortuna Hjørring
 • Sanne Troelsgaard, KoldingQ