Jeanne må ikke spille: FIFA forsinker skifte fra Sverige til Team Viborg

0
2326
Jeanne Studsgaard fotograferet, da hun spillede i Sverige.

Det kan tage sin tid at få en spillelicens i orden, når man skifter fodboldklub mellem to lande. 16-årige Jeanne Studsgaard har spillet i svenske FC Rosengård siden 2014, hvor hun skiftede fra FA København. Nu er hun tilbage i Danmark, hvor hun har meldt sig ind i Team Viborg i forbindelse med, at hun går på Hald Ege Efterskole. Men selv om det nu er over tre måneder, siden hun ansøgte det internationale fodboldforbund FIFA om tilladelse til at skifte fra FC Rosengaard, så har FIFA stadig ikke givet grønt lys for skiftet.

”Vi havde fået at vide, at det kunne tage noget tid. I FC Rosengard sagde de op til tre måneder. Derfor meldte vi Jeanne ind i Team Viborg i slutningen af juni. Det var okay, at der kunne gå lidt tid, for hun skulle også skifte til efterskolen. Men nu er vi i oktober, licensen er stadig ikke kommet og Jeanne er ved at være ret frustreret over, at hun ikke kan spille kampe. Spillerudviklingen foregår jo bedst i kamp, og det er også her man har de største chancer for at blive vurderet af landstræneren,” siger Jakob Studsgaard, far til Jeanne, der tidligere har været til DBU-samlinger.

Det er en større papirmølle man skal i gennem hos FIFA, når man skifter mellem to lande. Jakob Studsgaard fortæller, at forældrene skal bekræfte flytningen, når spilleren kun er 16 år, at kommunen skal dokumentere spillerens adresse, at der skal være dokumentation for statsborgerskab og at der skal sendes kopi af sygesikring og pas.

”Vi har haft en dialog med DBU, som har været meget informative og behjælpelig med svar. Vi har også fået positiv hjælp hos det svenske fodboldforbund og hos FC Rosengård, som har fulgt op på tingene. Men det hele ender hos FIFA, og man kan ikke kontakte dem via deres hjemmeside eller facebook. Ifølge DBU bruger de telefon og fax, når de skal kontakte dem, men vi har ikke kunnet få udleveret de numre, de bruger,” siger Jakob Studsgaard.

Har du erfaringer med at skifte mellem to lande? Skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk hvis du har gode råd til andre