10 kæmper om titlen som verdens bedste

0
1208
_HC13344.JPG

Celia Sasic, som blev kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller i 2015, er også med i opløbet til titlen som verdens bedste, den såkaldte Ballon d’Or.

Prisen uddeles den 11. januar 2016, og 10 spillere er med på en bruttoliste. Den bliver 30. november reduceret til et finalefelt på tre spillere, der skal kæmpe om titlen. Den gik senest til tyske Nadine Kessler, der også vandt titlen som Europas bedste i 2014.

Der er fem spillere med fra Europa. Foruden Celia Sasic er det den tyske landsholdsholdsmålmand Nadine Angerer, schweiziske Ramone Bachmann og de to franske landsholdsspillere Amadine Henry og Eugenie Le Sommer.

Celia Sasic fra Frankfurt blev topscorer i Champions League og var en nøglespiller for Tyskland ved VM i Canada, hvor hun vandt prisen ”Golden Boot” som slutrundens mest målfarlige spiller. Hun valgte at stoppe karrieren efter VM, men kunne siden krone karrieren med titlen som Europas bedste, der blev uddelt af UEFA i august.

De øvrige fem spillere på bruttolisten er fra hhv. Canada, USA og Japan.

Bruttolisten ser sådan ud:

  • Nadine Angerer, Tyskland
  • Ramona Bachmann, Schweiz
  • Kadeisha Buchanan, Canada
  • Amandine Henry, Frankrig
  • Eugenie le Sommer, Frankrig
  • Carli Lloyd, USA
  • Aya Miyama, Japan
  • Megan Rapinoe, USA
  • Celia Sasic, Tyskland
  • Hope Solo, USA