Ungt KoldingQ-hold har fightet sig til U17 DM-toppen

0
958

KoldingQ og Fortuna Hjørring mødes lørdag to gange i Kolding. Klokken 13 spiller klubbernes 3F-ligahold og klokken 15.30 tørner KoldingQ og Fortuna Hjørring sammen i U17 DM Ligaen.

”Vi spiller efter 3F Ligaholdene, for vi er jo hovedkampen,” siger KoldingQs U17 DM-cheftræner Søren Peter Hansen.

Det bliver sagt med et smil på læben, der kan høres hele vejen fra Jylland til FODBOLD FOR PIGERs redaktion på Sjælland. For cheftræneren påstår selvfølgelig ikke seriøst, at 3F-kampen kun er opvarmning til U17 DM-kampen. Men så meget er der om snakken, at U17 DM-holdet lige nu er bedst placeret af de to KoldingQ-hold, og at kampen lørdag kan sikre holdet endnu en weekend på andenpladsen i landets bedste ungdomsrække.

Seks sejre i ni kampe

Seks sejre i ni kampe er det blevet til. Senest vandt KoldingQ 1-0 ude over AaB, og weekenden før blev det til en sejr på 2-0 hjemme over sidste sæsons sølvvindere fra Skovbakken.

Noget af en forskel til sidste sæson. Her sluttede KoldingQ på 10. pladsen, og østjyderne fik kun syv sejre i hele sæsonen.

”Inden sidste sæson mistede vi hele vores stærke årgang 97 og vi stod tilbage næsten uden 98ere. Vi valgte i stedet at satse meget ungt med mange årgang 2000 spillere, og derfor vidste vi godt, at vi ikke kom til at spille med om medaljer. Det skulle i stedet være et udviklingsår, hvor pigerne fik en masse kamp-minutter og noget hår på brystet,” siger Søren Peter Hansen.

Det gav mange nederlag. Hele 15 af slagsen. Men det virkede. Det er et ungt, men erfarent hold, som nu løber på banen for KoldingQ, og de har tydeligvis vænnet sig til både tempo og de fysiske krav i U17 DM-ligaen.

”Pigerne skulle flyttes taktisk og fysisk. Teknisk var de dygtige, men de havde de svært mod de fysisk stærke modstandere i sidste sæson. Derfor har det været hårdt arbejde, men de har gjort det utroligt godt, og jeg er meget stolt af dem. Den træningsparathed og vilje de har vist er imponerende,” siger Søren Peter Hansen.

Sammenhold og fight er vigtige årsager til KoldingQs succes. Foto: KoldingQ
Sammenhold og fight er vigtige årsager til KoldingQs succes. Foto: KoldingQ

Fighter i alle 90 minutter

Fra sidelinjen kan han nu se et hold, der kæmper samtlige 90 minutter. I sidste sæson havde holdet en tendens til at falde sammen, når de kom bag ud.

”Nu bliver der fightet til det sidste. Vi er klar fra start, og vi bliver ved med at knokle hele kampen. Nogle af kampene er blevet vundet i det 85. minut. Samtidig har vi fået styrket den defensive disciplin på holdet, så der går ikke ret mange mål ind,” siger Søren Peter Hansen.

Holdet har også fået lidt større bredde. Der er kommet tre spillere til i sommerpausen, Sandra Jacobsen fra OB, Emma Bentson fra Næsby og målmand Lene Christensen fra Haderslev. De to sidstnævnte er med på DBU-hold.

”Vi havde nogle spirende dygtige spillere sidste år, men bredden var ikke særligt stor, derfor har det betydet en del, at vi nu har fået tre spillere ekstra til holdet,” siger Søren Peter Hansen.

Udsigt til tæt kamp mod Fortuna

Fortuna Hjørring har også rustet sig henover sommeren med flere stærke spillere udefra. Derfor venter der et tæt opgør i Kolding, vurderer KoldingQ-træneren.

”Jeg tror den bliver meget tæt og spændende. Fortuna er et hold, vi på alle måder skal have respekt for, og de kommer for at spille god fodbold. Men jeg føler mig godt forberedt,” siger KoldingQ-træneren.

Trods placeringen som nummer to, har KoldingQ ikke formuleret et mål om medaljer i denne sæson.

”Vi har ikke en resultatmæssig målsætning. Ikke andet end at vi vil gerne vil være med i den sjove ende, og lige nu vil vi da gøre alt for at blive i toppen,” siger Søren Peter Hansen.

KoldingQ taber i følge statistikken…

Èn ting taler imod KoldingQ i lørdagens kamp. I de første ni kampe har Kolding tabt én og vundet to, hvorefter de har tabt igen. Det er sket tre gange, og derfor siger statistikken, at holdet efter to sejre taber igen på lørdag.

KoldingQ-træneren griner – og siger:

”Ja, det er rigtigt, men vi har også en anden statistik. Alle de kampe vi har vundet, har den samme person varmet målmanden op. I de kampe vi har tabt, er det en anden, der har varmet målmanden op. Lørdag er det ham, vi vinder med, der varmer målmanden op…”

Tegn et klubabonnement på FODBOLD FOR PIGER til 499 kr./år og få fordele. Så støtter I Danmarks eneste nyhedssite om verdens sjoveste pigesport. Skriv til redaktion@fodboldforpiger.dk