Har du højden til at komme på landsholdet?

0
2514

Mange kvindelige målvogtere kommer til kort, når det gælder højden. Derfor inviterer DBU til åben træning med projektet ”Høje målvogtere”, der skal sætte fokus på højden hos de kvindelige keepere og få flere høje piger til at vælge målmandsposten.

Af Mia Kjærgaard, DBU

Undersøgelser fra Danmarks Statistik viser en gennemsnitshøjde for danske kvinder på knap 168 centimeter. Det er langt op til de 2,44 meter, der ifølge DBU Fodboldlov skal være fra grønsvær til overligger i et 11-mandsmål.

Tallene i sig selv taler et tydeligt sprog: Der er en del vanskeligheder forbundet med at være kvinde i buret på fodboldholdet.

DBU´s projekt ”Høje målvogtere” arbejder på at lokke flere piger og kvinder, der rækker op over gennemsnittet, til at sigte mod en karriere i fodbolden. For de højere kvinder er eftertragtede på målmandsposten på de mange U-landshold, fortæller Heidi Johansen, der er målmandstræner i DBU og blandt andre står for en del af træningen af de kvindelige målvogtere:

”Du kan sagtens blive en rigtig god målmand, selvom du ikke har højden med dig – også på et internationalt plan –  men det er den sidste centimeter, der kan afgørende for at domniere feltet og målet, og det er den type keepere, vi ønsker flere af, ” siger Heidi Johansen.

Line Andersen, 14 år, er én af de piger, der fra naturens side har højden med sig. Hun er 183 centimeter høj og er til daglig keeper i Lyseng IF´s mål og har været med i projektet i et år. Hun er glad for sin højde og kan mærke, at det gør en forskel i hendes spil:

”Jeg kan komme længere ud i feltet og fylder generelt mere i målet – og ved hjørne har jeg lettere ved at komme op til bolden. Træningen med Heidi gør mig endnu bedre, fordi vi træner specifikke ting som udspark i en bestemt side, tilbagelægninger og meget mere,” fortæller Line om projektet.

Er du højere end 175 centimer (eller med stærk formodning om at blive det), mellem 13 og 30 år og har du lys til at prøve kræfter med målmandsspil på eliteplan? Så kom til åben træning med DBU´s projekt ”Høje målvogtere” lørdag den 12. december i Vejen Idrætscenter klokken 9.30 – 16.00.

Du kan læse mere om projektet og hvordan du tilmelder dig åben træning her. Du kan nå at tilmelde dig til og med 28. november.

Kvindelandsholdets målmandstræner Claes de Flon giver gode råd ved en tidligere træning. Arkivfoto. John Jessen Hansen
Kvindelandsholdets målmandstræner Claes de Flon giver gode råd ved en tidligere træning. Arkivfoto. John Jessen Hansen