Historisk flot placering for Næsbys kvinder

0
782

På bare fire år er Næsby Boldklub gået fra at være en Fynsserie-klub og til nu at have kvalificeret sig til forårets oprykningsspil til landets bedste række, 3F Ligaen. Næsby har netop vundet pulje 1 i 1. division og kan dermed se tilbage på den hidtil bedste placering for klubbens kvinder.

“Stammen på holdet har været en del spillere fra de gode årgange, der vandt bronze i U18 DM-Ligaen og samtidig med et trænerskifte, hvor Helge Thomsen tog over fra Morten Christiansen, fik man yderligere tilgang fra en del spillere fra B1913 og det er lykkedes med stor succes at få de nye piger indlemmet i truppen, så de fra dag 1 har følt sig velkommen i klubben. Snart bredte sig mængden af spillere fra at være 18-20 til at vi nu er omkring de 35 aktive og for at understrege succesen, har vores ny tilmeldte holdt 2 gået fra Serie 1 til toppen af Fynsserien, hvor hold 1 jo for få år siden var en fast bestanddel af,” fortæller Næsby i en mail.

Naesby Boldklub kvinder kampGodt trænerarbejde i de foregående år er blevet kronet med tilgangen af Helge Thomsen, som bl.a. har flyttet spillerne fysisk.

“Helge Thomsen har ligeledes formået at sammentømre de mange spillere, så der nu er en stor samhørighed i hele afdelingen og hans opbakning fra assistentræner Finn Mortensen samt hold 2 træner Matti Herbøl, har ganske enkelt været uvurderlig i arbejdet med at få hele truppen til at fungere optimalt. Lone Madsen har som holdleder gjort et kæmpe stykke arbejde og været fantastisk til at tage sig af spillerne, når der har været brug for det. Aldrig har der manglet et plaster eller andet i forbindelse med kampene,” lyder det fra Næsby.

Spillerne får også ros for træningsiver og seriøsitet.

“Det er ikke til at komme udenom, at der selvfølgeligt også har været en del skuffelser undervejs, for når man har så stærk en trup, som vi har haft i år, er det kun nogle meget små marginaler, der afgør om man er på holdet eller ej. Det har været rigtig hårdt for mange af spillerne, men det har i år slået klart igennem, at truppen nu også indeholder en del rutinerede kræfter, som har været med til, at opmuntre de spillere det er gået udover, så alle er kommet godt igennem sæsonen,” fortæller Næsby Boldklub.