Kenneth Heiner-Møller jagter OL-drøm med Canada

0
1618
[DK=20120912: Kenneth Heiner-Møller, landstræner DK] [UK=20120912: Kenneth Heiner-Moller, coach DK]

Kenneth Heiner-Møller, der stod i spidsen for det danske kvindelandshold 2006-2013, skal de kommende måneder være assistenttræner for Canadas kvindelandshold, som jagter en plads ved sommerens OL i Brasilien.

Kenneth Heiner-Møller, 44 år, rejser i denne weekend til Canada, hvor han i Vancouver skal være med til sin første træningssamling. Derefter rejser han med holdet til Brasilien, hvor Canada i december deltager i en årlig træningsturnering, som Danmark også tidligere har deltaget i. Derefter gælder det en OL-kvalifikationsturnering i februar i Texas, og hvis den går godt – to ud af otte hold kvalificerer sig til OL – så skal Kenneth Heiner-Møller assistere holdet i forbindelse med OL, som finder sted i august 2016.

Fascineret af Danmark under EM

Det er Canadas cheftræner John Heardman, der efter flere forsøg nu har haft helt til at hente den tidligere danske landstræner til Canada. John Heardman kommenterede EM i Sverige i 2013 for canadisk tv, og her blev han fascineret af den danske spillestil, som han mente ville kunne tilføre det meget fysiske og direkte canadiske spil en ny dimension. Han forsøgte i 2014 at overtale Kenneth Heiner-Møller til at blive assistenttræner fra efteråret 2014 og frem til sommerens VM-slutrunde i Canada. Men Kenneth Heiner-Møller, som i 2013 tiltrådte et nyt job i Team Danmark, takkede dengang nej.

”Det kunne ikke lade sig gøre på det tidspunkt, for jeg ville ikke opgive mit job. Men så blev jeg kontaktet igen og med et tilbud om, at jeg kunne arbejde lidt mere fleksibelt. Dermed kunne det lade sig gøre ved hjælp af ferie og orlov,” fortæller Kenneth Heiner-Møller.

Kenneth Heiner-Møller i aktion som dansk landstræner. Foto: Lennart Weber
Kenneth Heiner-Møller i aktion som dansk landstræner. Foto: Lennart Weber

Skal udvikle ny angrebsstil

Han skal fokusere på angrebsspillet, hvor målet er at skabe en mere tålmodig spillestil.

”Vi skal skabe nogle længere angreb. I dag kommer de nogle gange til at forcere deres angreb, fordi de meget hurtigt søger en scoring,” forklarer Kenneth Heiner-Møller, som fulgte Canada som kommentator for TV2 under sommerens VM:

”Det er et helt andet hold end det danske. Det et fysisk meget stærkt hold og de spiller meget på fysikken, for i Canada er man meget inspireret af hockey. Men det er også et ungt hold, som er taktisk kloge, så det er også et hold, der kan formes,” siger han.

Hvis det lykkes at kvalificere sig til OL, har Kenneth Heiner-Møller fast arbejde som assistenttræner fra slutningen af juni og to måneder frem.

”Canadas mål er at komme på podiet, og for mig vil det være spændende at komme til OL som træner. Og så er det spændende udfordring. Jeg skal ’stå lidt på tæer’ i forhold til at skulle formidle min ideer på et andet fodboldsprog end jeg er vant til,” siger den nye canadiske assistenttræner, der til daglig arbejder med kompetence- og talentudvikling i Team Danmark.