Lyngs Idrætsefterskole

0
2812

Lyngs Idrætsefterskole

Jestrupvej 8

7790 Thyholm

www.l-i-e.dk

Lyngs Idrætsefterskole på facebook

Lyngs Idrætsefterskole tager pigefodbold seriøst

Lyngs Idrætsefterskole har vundet skoleligaen for piger i 2012, 2014 og 2015 og ifølge en af skolens trænere har det en simpel forklaring: “Vi tager pigefodbold lige så seriøst som drenge fodbold.”

En måde skolen viser sin alvor omkring pigefodbold, er, at drenge og piger trænes af de samme toptunede trænere. I alt har skolen tre fodboldtrænere, og i spidsen står Keld Østergaard, som er A-træner siden 2010, nuværende træner for Team Viborg 1. hold senior, tidligere u-18 træner i Thisted FC der vandt DM 2013. Keld er med til alle træninger. Indsatsen har en tydelig effekt: I dette skoleår er der 30 piger på fodboldlinjen, og skolen oplever, at mange piger vælger Lyngs Idrætsefterskole på grund af pigefodbolden.

Lyngs 2Mange muligheder for træning

Der er fire gange fodboldtræning om ugen, en morgen, en formiddag, to om eftermiddagen. Desuden er der mulighed for at piger, der vil og kan, kan træne sammen med drengene, i år 3 piger der gør det. Udover selve fodboldtræningen er der fast styrketræning i skolens moderne fitnesslokale, inklusiv vejledning fra en uddannet træner i styrketræning.

At kende sin krops grænser og vide, hvordan man bedst forhindrer eller kommer sig over skader, er fundamental viden for aktive unge. Derfor har Lyngs Idrætsefterskole et samarbejde med fysioterapeut Erik Risum, fra Thyholm Fysioterapi, der kommer på skolen to gange om ugen.

Træningen består af to gange holdtræning med fokus på spillestil 4-2-3-1, udvikling af holdet og hver enkelt spiller. I de to andre træningstimer er der fokus på individuel træning, som inkluderer udvikling af den enkelte spiller, sparkeformer, evnen til at føre bolden frem, 1-1 offensivt, 1-1 defensivt, pass and move og vigtigst af alt: 1. berøring og evnen til at føre bolden frem. Derudover arbejdes der plads specifikt.

Lyngs 3Mere om skolen

Lyngs Idrætsefterskole har 124 elever. Man bor enten to eller fire på værelset, der er tre værelser med flere end to elever. Skolen ligger på Thyholm, kun 250 meter fra en station med forbindelse til Struer, Vejle og hele vejen til København.

Lyngs Idrætsefterskole er en boglig og idrætsefterskole med fire fokusområder: Boglige fag, fodbold, håndbold og gymnastik/dans linje. Alle elever vælger en linje, men alle kan desuden vælge både fodbold, håndbold og gymnastik/dans som forskellige valgfag

To rejser

Et ophold på Lyngs Idrætsefterskole inkluderer to studieture. Hele skolen tager hvert år til PlayItas sportscenter på Fuerteventura i uge 48. Hvor der er 24-25 grader, og der spilles en masse fodbold og mange andre sportsaktiviteter. I slutingen af januar drager skolen Østrig på ski i uge 5-6.

Har du spørgsmål til fodbold på Lyngs Idrætsefterskole kan du altid skrive til træner: Keld Østergaard på mail: koe@l-i-e.dk

Lyngs 4Temaet om efterskoler er lavet i samarbejde mellem de deltagende skoler og FODBOLD FOR PIGER.