Aabybro Efterskole (AAE)

0
3140

AABYBRO EFTERSKOLE (AAE)

Højskolevej 7

9440 Aabybro

Skolens kontor: 98241099 – mail: info@aabybroefterskole.dk

www.aabybroefterskole.dk

Fodboldansvarlig: Viceforstander Esben Mathiasen 30701099, em@aabybroefterskole.dk

Facebook: https://www.facebook.com/Aabybro-Efterskole-218222751636907/?ref=hl

Fodbold på Aabybro Efterskole

På Aabybro Efterskole kan vi tilbyde fodbold på alle niveauer – her er plads til både elite og breddespillere, og alle træner som udgangspunkt med andre spillere på samme niveau. Vi har vores egen fodboldafdeling med ca. 100 fodboldspillere, hvoraf 40 er piger. Fodboldspillerne har et fantastisk fællesskab på tværs af niveau, køn og alder – og fælles for alle er, at kærligheden til fodboldspillet og at vi ikke kan få nok træning.

På eliteniveau samarbejder vi med U17 DM klubberne Fortuna Hjørring og AaB. For de dygtigste spillere er der ud over fodboldtræningen på skolen flere klubtræninger i løbet af ugen. Desuden samarbejder vi med DBU omkring spillere, der er omkring U-landsholdene.

På breddeniveau følger man programmet på skolen. Også her er der mulighed for at træne i sin egen klub – eller i vores lokale samarbejdsklub Aabybro IF.

Desuden har vi også muligheden for at vælge målmandslinjen med særlig fokus på målmandsspillet. Her er begrænsede pladser, for at vi kan sikre kampe til alle målvogtere. Fokus på målmandslinjen er både de generelle tekniske, taktiske og fysiske områder, som alle på fodboldlinjen kommer igennem, men også de mere specifikke områder for målvogterne – fx: reaktionsevne, en mod en, at lede sit hold, igangsætning, placering, faldteknik, osv.

I Aabybro Efterskoles fodboldafdeling er der mange arrangementer i løbet af året. Her er det et indefodboldstævne med besøg af hold fra: AaB, Nibe, Fortuna Hjørring, Skovsgaard og VB52.
I Aabybro Efterskoles fodboldafdeling er der mange arrangementer i løbet af året. Her er det et indefodboldstævne med besøg af hold fra: AaB, Nibe, Fortuna Hjørring, Skovsgaard og VB52.

Som elev på fodboldlinjen skal man forvente noget andet og mere end fodbold, som man kender det fra sin klubtræning. Ud over den almindelig trænings taktiske, tekniske og fysiske indhold, arbejder vi også med forskellige temaer som fx idrætskultur, skadeforebyggelse, fairplay og doping. Alle elever gennemgår forskellige elementer af en træner-/lederuddannelse, således at man som spiller bliver rustet til et aktivt foreningsliv, når man er færdig med sit efterskoleophold.

Vi træner udendørs hele året suppleret med bl.a. futsal og styrketræning. Omfanget af træningspas kan variere henover året og tilpasses til den generelle fysiske dosering. Typisk træner man 3 gange om ugen og har konditions-/styrketræning ved siden af ligesom alle elever også har gymnastiktimer, hvor smidighed og fleksibilitet er en væsentlig del. For elitespillere tilpasses træningen individuelt i forhold til, at man kan præstere optimalt til klubtræning og –kampe.

Bare lige for at understrege det: Vi vinder ikke altid – her til DM 2015 efter et nederlag i kvartfinalen 2 minutter før tid til de senere DM-vindere.
Bare lige for at understrege det: Vi vinder ikke altid – her til DM 2015 efter et nederlag i kvartfinalen 2 minutter før tid til de senere DM-vindere.

Skolens 6 trænere er alle erfarne fodboldtrænere med DBU-licens på minimum B2-niveau. Da trænerne har forskellige specialer, vil man som spiller møde dem alle i forskellige sammenhænge. Lars Noer Madsen, der har DBU’s A-licens, og til daglig er cheftræner for AaB’s U15 elitedrenge, har det overordnede ansvar for træningsplanlægningen. Sine Hovesen, der er træner for Fortuna Hjørrings U17 DM piger, og selv har flere landskampe på CV’et har ansvaret for skolens bedste pigehold.

Vi deltager i skoleligaen på både bredde- og eliteniveau, hvor vi møder andre skoler fra hele landet. Desuden er vi med til Nordjyske Mesterskaber for efterskoler, hvor vi er forsvarende mestre, og endelig DM for efterskoler, hvor landets bedste efterskoler kæmper om det eftertragtede Danmarks Mesterskab. I alt spiller hvert hold ca. 20 kampe i løbet af året.

Kontakt skolen for yderligere information eller hvis du ønsker en rundvisning.

Temaet om efterskoler er lavet i samarbejde mellem de deltagende skoler og FODBOLD FOR PIGER.