“Det er superfedt at gå på BGI akademiet”

0
1291

To elever skriver her om, hvordan det er at gå på BGI akademiet. “En super fed skole, og en oplevelse for livet,” skriver de

Af Laura Feddersen og Emilie Terp, elever på BGI Akademiet

Hej, vi hedder Laura og Emilie, og vil rigtig gerne fortælle dig lidt om livet på idrætsefterskole på BGI akademiet. Vi går begge på fodboldlinjen og er super glade for det. Vi skal nok fortælle meget mere om, hvad vi går og laver, om vores fede kampe og alt det andet J men først vil vi lige fortælle lidt om vores skole.

Vi er 45 fodboldpiger og fodboldholdene er niveauopdelt. Dvs. at i starten trænede vi alle sammen, hvor trænerne kunne se os an, men vi kom hurtigt i de niveaudelte trupper. Det fungerer rigtig godt med de niveauopdelte trupper, for så får alle noget ud af træningen, og man træner med dem, som er på niveau med én selv.

På fodboldlinjen får du tre gange linjetræning om ugen, og du har mulighed for to gange ekstra elitetræning om morgenen, hvis du har talentet og viljen til at være med på ”Elitetræning”, som er baseret på individuel udvikling – og det fungerer rigtig godt.

Når vi spiller så meget fodbold, får vi også et rigtig godt sammenhold. Det er super fedt at skulle spille kamp, fordi man kan mærke, at vi alle sammen virkelig vil fodbold. Stort set alle spillerne går meget op i fodbold, og de vil rigtig gerne yde deres bedste, for at vi får en god oplevelse.

Ud over fodbolden på BGI har vi fællesgymnastik, hvor der er fokus på koordination, balance, spring og styrke to gange om ugen. I starten var vi lidt skeptiske over for det, men det er faktisk virkelig sjovt, og på en eller anden måde binder det Sportsakademiet sammen.

Derudover er målet med fællesgymnastikken selvfølgelig, at vi skal lave 6-8 fællesopvisninger i løbet af året, men vores primære fokus er helt klart på fodbolddelen, hvor vi har meget fokus på egen udvikling og det at blive en dygtigere og mere selvtænkende fodboldspiller.

BGI 3Fodbold, dans, fitness, håndbold, parkour…

På skolen bor vi i huse med 12 – 16 andre, på kryds og tværs af akademier og linjer. I vores hus bor vi tre fodboldpiger, fire dansepiger, en fitnesspige, fire håndbolddrenge, tre parkour-drenge og en spring/ski-dreng.

Ud over vores akademier er skolen delt op i fællesskabsgrupper, som alle består af 4-5 huse. I løbet af året laver vi masser af aktiviteter sammen, og vi spiser også sammen i fællesskabsgrupperne i løbet af hverdagen. På den måde bruger vi fodboldpiger også en masse tid sammen med hinanden uden for banen. Det er med til at styrke sammenholdet og gøre os stærkere sammen som hold.

Vi glæder os til at fortælle jer en hel masse mere. Snart! 🙂

Laura og Emilie

Temaet om efterskoler er lavet i samarbejde mellem de deltagende skoler og FODBOLD FOR PIGER.