Sådan træner fodboldpigerne på Sportsefterskolen Sjælsølund

0
1887

Sportsefterskolen Sjælsølund i Nordsjælland har pt. 18 fodboldpiger. Her fortæller Theis Ploug, der er træner på skolen, om træning, træningsfilosofi og kampe:

Vores 18 fodboldpiger på S/E/S træner pt. fem gange om ugen. Træningen foregår på kunstgræsbane. På kunstgræsbanen gennemgår pigerne forskellige temaer, bl.a. forsvarsspillet, erobringsspil, herunder presmønstre, boldbesiddelse, bevægelser uden bold, afslutninger mm.

En enkelt gang om ugen bliver pigerne ”tæsket” igennem en omgang stabilitetstræning. Denne fysiske træning er god for pigerne, da det styrker deres krop, som derfor kan modstå mere, og samtidig undgår pigerne muskelskader.

Da fodboldpigerne på S/E/S er kvalificeret til DM indendørs for efterskoler, sørger vi for at holde den del af træningen ved lige. Derfor løber pigerne en tur på 5 km i skoven, hvor pigerne bl.a. løber bakkespurter. Efter løbeturen, træner pigerne indendørs i en times tid.

Sjaelsoelund 09022016 1

Fodboldfilosofien på S/E/S:

Vi har hele året arbejdet med forskellige temaer. Starten af efterskoleåret var præget af en masse fokus på at spille pigerne sammen. Pigerne skulle lære hinanden at kende og samtidig forstå spillestilen på S/E/S. Især blev der i starten af skoleåret arbejdet grundigt med organisering og forsvarskæde. Pigerne har virkelig forstået det taktiske element, hvilket har styrket holdet utrolig meget. Pigerne har siden første træningskamp mod Brøndby ikke tabt en eneste kamp.

Sjaelsoelund 09022016 2

Henover efteråret fokuserede vi meget på afleveringer og på vendinger. Pigernes teknik har udviklet sig meget, og de er nu meget bevidste omkring deres berøringer, afleveringer og vendinger. Teknikken skal hele tiden udvikles, og det gør vi ved at udfordre fodboldpigerne gennem øvelser med fokus på teknikken.

Sjaelsoelund 09022016 3

Den sidste måneds tid har pigerne arbejdet utrolig hårdt på træningsbanerne. Vores fokus for tiden er possesion, hvor pigerne hele tiden skal blive bedre til at holde bolden i egne rækker. Fokusområderne for tiden er bevægelse uden bold, finde rummene at spille i, skabe trekanter i spillet og at spille det man ser. Vi snakker tit om, at det simple og enkle ofte er det rigtige i fodbold.

Sjaelsoelund 09022016 4

Kampe på S/E/S:

Fodboldpigerne er som sagt ubesejret i nu otte kampe, hvilket betyder at vi stadig er med i kampen om pladser til DM for efterskoler (Udendørs). Pigerne har for det meste spillet i formationen 4-4-3, men vi har for nyligt forsøgt at spille 4-4-2. Vi har en masse fokus på spillets forskellige faser og pigerne udvikler deres forståelse for det taktiske for hver kamp vi spiller.

Temaet om idrætsefterskoler laves i samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende efterskoler.

Sjaelsoelund 09022016 5