Aabybro Fodboldefterskole opretter målmandslinje

0
2001

Fra skoleåret 2016/17 får Aabybro Fodboldefterskole en decideret målmandslinje for fodboldspillere, hvor der bliver plads til syv målvogtere – fire drenge og tre piger.

Skolen har de seneste år mødt et stigende ønske om mere fokus på målmandsspillet. På den baggrund har man nu valgt at oprette en særlig linje for målvogterne.

Målmandstræningen har hidtil været  en del af fodboldlinjen, hvor der har været jævnlige sessioner for målvogterne. I den nye model vil målvogterne fortsat være en del af fodboldlinjen, men der vil være flere sammenhænge, hvor de træner som en selvstændig gruppe.

Til at varetage træning og teori på målmandslinjen har Aabybro Fodboldefterskole blandt andet allieret sig med Thomas Buus Nielsen, der til daglig er målmandstræner for FC Vendsyssels 1. divisionsherrer og AaB’s Elite Ungdom.

”Vi håber med dette nye tiltag, at kunne tilgodese målvogterne endnu mere end tidligere – der er stor forskel på, hvor meget målmandstræning vores keepere har fået i deres respektive klubber,” fortæller Esben Mathiasen, der er ansvarlig for skolens fodboldlinje, og fortsætter:

”Målmandsposten er så vigtig i fodboldspillet, og keepernes træning adskiller sig så markant fra resten af holdets, at det kræver særlig opmærksomhed.”

 For at sikre at alle målvogterne kan få tilstrækkelig individuel vejledning og spilletid i kampene har Aabybro Efterskole valgt at lægge loft på antallet af elever på linjen. På drengesiden er alle pladser optaget. På pigesiden er der stadig en enkelt ledig plads i skoleåret 16/17.

Som en del af promoveringen holder Aabybro Efterskole en temadag for målvogtere søndag den 3. april kl. 13.00–17.00.

Målmandstræner Thomas Buus Nielsen.
Målmandstræner Thomas Buus Nielsen.