Team Odense Q – nyt kraftcenter på Fyn

0
1365

En række klubber er gået sammen om en ny elitesatsning for pige- og kvindefodbold i Odense. Vi har fået dette indlæg fra initiativtagerne bag det nye Team Odense Q:

Tilbuddene til de bedste fynske fodboldpiger har de sidste par år haltet en del på Fyn, hvilket kulminerede sidste år med at hverken OB eller Næsby fik tildelt licens til den øverste række på pigesiden for ungdomsspillerne. En hård dom for Fyn mente nogen – men også en naturlig konsekvens af, at hverken OB eller Næsby levede op til licenskravene eller havde en fødekæde af spillere til de kommende år. Budskabet til Fyn fra DBU var da også entydigt: I skal arbejde sammen på Fyn, hvis I skal have licens.

Det budskab er taget til efterretning og med etableringen af Team Odense Q har Fyn igen et kraftcenter og elitetilbud til de bedste piger fra den fynske muld. Moderklubberne til Team Odense Q er Boldklubben Marienlyst og Tarup Paarup IF som i fællesskab driver en overbygning for U16-U18 holdene. På seniorsiden er der etableret formaliseret samarbejde med den nye kvindeklub Odense Q (tidligere OB) som også flytter til Marienlystcentret.

Alt i alt meget spændende perspektiver, da det nu er tre stærke pigeklubber (Odense Q, BM og TPI) som arbejder sammen om at skabe et sammenhængende træningsmiljø for pigerne. Udgangspunktet for Team Odense Q ser da også yderst lovende ud med:

  • Mere end 220 spillere fra U6 til U17 og hold i alle årgange.
  • Mere end 33 spillere som har været med i DBU regi, hvoraf 19(!) stadig er tilknyttet DBU U16, U15 eller U14 centrene.
  • 2 trænere med UEFA A Licens (+ Odense Q som har yderligere trænere med P licens og A licens)
  • Adgang til 3 kunstgræsbaner i vinterhalvåret.
  • Stjernespiller fodboldskoler i hh. BM og TPI med mere end 60 tilmeldte piger fra mere end 6 forskellige klubber.

Næste store milepæl for Team Odense Q bliver, når DBU uddeler licenser til den kommende U18 DM rækker. Vi synes vi har gjort vores bedste for at bringe Fyn tilbage på landkortet og en licens vil være den ultimative blåstempling af det seriøse projekt. Men vi er også klar over, at der de seneste år er kommet flere seriøse ansøgere U18DM rækken og at konkurrencen om de 14 licenser derfor er knivskarp. Fyn må derfor vente i spænding til omkring 1 maj….

Team Odense Q projektet kan følges her:  http://teamodenseq.blogspot.dk/