Fire 2001-talenter fik chancen hos Sundbys kvinder

0
866

Er du god nok, er du gammel nok. Det er filosofien i Sundby Boldklub, som i sidste weekend gav fire årgang 2001-talenter spilletid i træningskampe mod Østerbro og svenske Varnamo.

Sundby er i fuld gang med forberedelserne til forårets kvalifikationsspil, og men der skal også være tid til at fokusere på de unges udvikling, lyder det fra Sundby, som på forhånd havde lovet pigerne mindst en halvleg hver.

Amalie Littau (14) og Viola Bjerre (15) spillede lørdag med mod Østerbro. Amalie holdt buret rent sammen med resten af Sundby forsvaret, mens Viola fra midtbanen fik lavet en assist. Det er ikke helt nyt for de to at spille med seniorholdet, da de i hele vinterperioden har trænet med en gang om ugen.

 

Søndag blev det så Trine Langhorn (14) og Rosa Horskjærs (14) tur til debut mod svenske Värnamo. De gjorde det begge godt i hhv. forsvar og på midtbanen, selv om det var første gang, de var prøvede kræfter med seniorfodbold.

 

Træner: Kæmpe skulderklap

 

“Pigerne var naturligvis enormt stolte og som træner er det da også et kæmpe skulderklap allerede at kunne levere spillere, der kan være med på dette niveau. Ydermere er det fantastisk at se, hvordan kvinderne og trænerne tager imod de unge og guider dem rigtig godt rundt på banen. Pigernes debut viser, hvilken vej vi gerne vil gå som klub, så de unge spillere kan se, at så snart man er god nok, er man gammel nok. Det lover rigtig godt for fremtiden,” siger U15-træner og talentudviklingsansvarlig Kasper Nielsen.