Ambitiøst pigeprojekt på Sjælland vil være langtidsholdbart

0
1083

HB Køge Pigefodbold, der er et overbygningssamarbejde mellem en række klubber på Øst- og Midtsjælland, har sendt dette indlæg om projektet:

Af HB Køge Pigefodbold

HB Køge Pigefodbold er et overbygningssamarbejde etableret af en række klubber på Øst- og Midtsjælland – Svogerslev Boldklub, Køge Boldklub, Køge Pige FC, Haslev FC, Borup IF og Herfølge BK.

Fokus er på at etablere udviklingsmiljøer for de bedste, samt at skabe de bedste rammer for de fleste! Mere konkret er visionen med overbygningen:

  • at etablere et udviklingsmiljø for de spillere der kan og vil spille på højeste niveau!
  • at etablere et setup, der medvirker til at udvikle de lokale klubber
  • at udvikle et pigetalentmiljø præget af kontinuitet og økonomisk bæredygtighed.

Preben Markvardsen, sportschef i Svogerslev fortæller:

”Vi har sat som mål at vi skal spille på højeste niveau på Sjælland med U14, U16 og & U18 senest i sæsonen 2017-18, samt opfylde kriterierne for at søge pigelicens i sæsonen 2018-19. Samtidig er det også vigtigt for os projektet udvikler sig i det rigtige tempo. De senere år er der blevet lanceret en del af meget ambitiøse pigeprojekter, som hurtigt er blomstret op for herefter lige så hurtigt at afblomstre, fordi fundamentet viste sig at være for skrøbeligt. Den fejl ønsker vi ikke at gentage, og ”det rigtige tempo” betyder, at vi først søsætter nye projekter, når vi har de nødvendige menneskelige og økonomiske ressourcer. Vigtige værdier i projekter er bæredygtighed og kontinuitet – og vi ved godt at det tager tid at udvikle et pige-setup, der kan matche de bedste pigemiljøer på Sjælland, men det rokker ikke ved at det er ambitionen!

HB Koege Pigefodbold 2

Tidligere 3F-liga-træner tilknyttet projektet

For at sikre den fornødne kvalitet i projektet har man i HB Køge valgt at indlede et samarbejde med Thomas Bo Nielsen, som bl.a. har trænet B93/Skjold/HIK, da de spillede i 3F-ligaen.

”Det har været afgørende vigtigt for os, at få en person ind i projektet, der har været med til at opbygge et talentmiljø fra bunden af, og som ved hvad der skal til for at spille på højeste niveau – og vi er derfor rigtig glade for at Thomas har sagt ja til at være en del af projektet,” siger Lars Fogde, formand for Borup Fodbold.

Thomas Nielsen skal – udover at være konsulent på projektet – også være med til at træne især U16-holdet.

Hvad er det anderledes?

I HB Køge Pigefodbold arbejder man med afsæt i en model, som sikrer at spillerne kan være en del af et ambitiøst udviklingsmiljø for de bedste, samtidig med at bevarer kontakten med de miljøer, som har været med til at udvikle dem!

Mere konkret træner spillerne to gange om ugen i HB Køge-regi og to gange i deres egne klubber – og de bevarer således relationen til deres holdkammerater i moderklubben. Et tæt samarbejde mellem de ”lokale” trænere, samt sportschef og trænere i HB Køge, sikrer at der hele tiden er en ”blå-sort-tråd” i træningen.

Hvis spillerne ikke udtages til kamp i HB Køge-regi spiller de sammen med deres holdkammerater i moderklubberne.

Jannik Seehusen fra Køge Bolklub fortæller:

“Vi vurderer også at denne model potentielt vil medvirke til at fastholde flere piger i fodbolden, idet de – når de evt. ikke længere kan eller vil spille med på at øverste niveau – ikke skal ”hjem” til deres gamle klub! De skal reelt blot spille videre med de holdkammerater som  de hele tiden har trænet og spillet sammen med!

HB Koege Pigefodbold 3

Det bedste for de fleste!

I HB Køge Pigefodbold ved man godt hvor man kommer fra – og der er en klar målsætning at styrke kvaliteten af pigefodbolden i moderklubberne. Dette gøres bl.a. fælles trænerinspiration, træningssamlinger på tværs af klubberne, pigecamps, fælles rekrutteringsevents m.v.

Og hvad så når spillerne er ”for gamle” til at spille ungdomsfodbold?

Om denne udfordring fortæller Jeanette de Friis – pigekoordinator i Køge Pige FC:

”Vi er i gang med at afsøge mulighederne for at etablere et seniorhold, der kan spille sig op gennem rækkerne, således at ungdomsspillerne også kan opleve at blive udfordret når de overgår til seniorfodbolden. Vi satser på at vi allerede i sæsonen 2016-17 kan tilmelde et seniorhold, der kan påbegynde ”opstigningen” i rækkerne”.

Samarbejdet er organiseret som et formaliseret holdsamarbejde, hvilket betyder at spillerne bevarer deres medlemskab i deres klubber – og både kan spille i deres egne klubber og for HB Køge.

Og hvad så med alt det praktiske omkring træning, kampe osv….?

De piger der gerne vil spille på højt niveau ved godt at de er nødt til at bevæge sig for at komme til at spille sammen med andre dygtige spillere! Ambitionen i HB Køge er at spillerne ikke behøver at køre langt fire gange om ugen for at spille på højt niveau – men man skal være parat til at køre 1-2 gange om ugen!

Det er ikke præcist afgjort hvor de enkelte hold træner, men de to fælles træninger bliver ikke afviklet det samme sted. Alle skal være parat til at bevæge sig for at være en del af projektet. Også kampene for de enkelte hold vil – i det omfang det er muligt – blive fordelt ud på de klubber som har sendt spilere til holdet”.

Hvis der er klubber eller spillere som er interesserede i at blive en del af et spændende projekt…..

Tjek projektet på FB – HB Køge Pigefodbold – eller kontakt Peter Estrup Nielsen på 22183305 eller peter.e.nielsen@gmail.com.