Fortuna-profiler trænede fodboldpigerne på Aabybro Efterskole

0
1602

Fortuna Hjørrings Tamires De Britto og Janelle Cordia Aabybro Efterskoles fodboldlinje – til stor begejstring for pigerne

Det var en gruppe spændte efterskolepiger, der torsdag morgen stod klar med støvlerne snørrede på de dugvåde fodboldbaner på Aabybro Efterskole. Foran dem ventede halvanden times morgentræning med to af profilerne fra Fortuna Hjørrings 3F-hold – brasilianske Tamires De Britto og amerikanske Janelle Cordia.

Samtidig havde vejrguderne været gavmilde netop denne dag, hvor solen allerede kl. 8:00 skinnede fra en skyfri himmel, temperaturen var høj for april måned, og således var banen ligesom kridtet til en omgang fabelagtig fodbold.

Aabybro 181042016 2

Holdets normale træner Sine Hovesen, der selv har en fortid på landsholdet og netop har annoceret sit stop på Fortuna Hjørrings 1. hold, havde ingen problemer med for en enkelt dag at overlade tøjlerne til de to tidligere kollegaer, hvis kvaliteter hun kender ganske godt.

”Det er altid spændende med nye input til spillerne”, fortæller Sine og fortsætter:

”De kommer begge med en anden fodboldopdragelse og fra en anden fodboldkultur end den vi er vant til her i Danmark.”

Baggrunden for 3F-spillernes deltagelse i træningen på Aabybro Efterskoles fodboldlinje er skolens samarbejde med Fortuna Hjørring, der gør det muligt for skolen at trække på nogle af de kompetencer, som klubben har. Dette samarbejde betyder også, at de dygtigste spillere på skolen har muligheden for at træne med Fortunas U17 DM hold to-tre gange i ugen.

Aabybro 181042016 3Ud over de spillere, der i forvejen spiller i Fortuna har tre spillere fået denne mulighed i indeværende skoleår – de to tidligere spillere fra FC Thy – Karoline Kær og Sarah Kristensen, og den tidligere Næsby-spiller, Stine Brochsted Jørgensen, der trods distancen til hjemmet i Middelfart spiller med på DM-holdet hver weekend. For alle spillere har det været en god mulighed for at prøve evnerne af i en af landets førende fodboldklubber – og selv om de måske ikke fortsætter i Fortuna efter sommerferien, så vil en anden klub – måske deres gamle klub – få glæde af en spiller, der helt sikkert er blevet dygtigere i løbet af det seneste år.

”Næste skoleår har vi 9-10 nuværende DM-spillere skrevet op på skolen, nogle af disse vil træne i Fortuna og andre i AaB – vi er så heldige at have hele to DM-klubber inden for rimelig kørselsafsand,” fortæller Sine Hovesen.

Aabybro 181042016 4

 

Plads ledig på målmandslinjen

Samtidig afslører hun, at der næste år er 32 piger på fodboldlinjen, hvor der dog stadig er en enkelt plads på målmandslinjen ledig.

”Vi håber, at der et sted derude, er en pige mere, der ønsker at være en del af vores målmandslinje, da det altid er godt med lidt konkurrence på pladserne.”

Efter træningen gav Sine både Tamires og Janelle muligheden for at opleve lidt af hverdagen på en efterskole med formiddagskaffe, sang og fællessamling – og denne gang var det de to fodboldspillere, der mødte en helt anden kultur end den de kender fra deres egen skolegang – og således blev det en stor dag for alle.

Artiklerne om idrætsefterskoler bringes i et samarbejde mellem FODBOLD FOR PIGER og de deltagende efterskoler.