Ny talentsamarbejde for elitespillere i Horsens

0
1030
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter seks måneders arbejde i kulisserne var der tirsdag premiere på den første af en række træningssamlinger for de bedste pigespillere i årgangene U13 til U19 i Horsens. Horsens Pige Talentsamarbejdet er startet ud som et projekt i samarbejde mellem Hatting Torsted IF, Stensballe IK og FC Horsens’ U17 hold. På sigt er det målet, at det skal udvides til flere klubber efter sommerferien.

“Formålet med initiativet er at løfte pigeelitefodbolden i Horsens op på et højere niveau, end klubberne selv kan klare i øjeblikket. Vi ønsker at skabe et sundt elitært træningsmiljø, hvor vi udvikler de talenter, vi ved der er i og omkring Horsens. Det er vigtigt for deres udvikling at de bliver udfordret minimum på eget niveau og gerne over, da det vil hæve spillernes indlæringskurve betragteligt,” siger en af initiativtagerne fra Hatting-Torsted, Finn Bendorf, som også er en del af projektgruppen omkring HPT.

Projektet går i korthed ud på at starte et elitært træningstilbud på tværs af klubberne i Horsens og omegn. Det skal være et tilbud om ekstra træning for de absolut bedste pigespillere i Horsens og omegn. I foråret vil der være seks samlinger, hvor der trænes i to grupper, som ledes af kompetente og uddannede trænere fra de tre klubber. For at blive inviteret til træningen, skal en spiller indstilles af sin træner.

“Som træner ser man gerne sine spillere blive matchet til træning såvel som i kamp. Det giver talentsamarbejdet en mulighed for. Mine spillere bliver blandt andet matchet op mod spillere, som spiller i 1. division,” fortæller U17-træner Kian Røn fra FC Horsens, der også er en del af projektgruppen i HPT.

Som en del af samarbejdet er der også fokus på at skabe en konstruktiv dialog med klubtrænerne omkring talenterne, både til gavn for talentudvikling og til inspiration for trænerne på tværs af klubberne.

“Det har været vigtigt for projektgruppen at tilbuddet ikke er forankret i en enkelt klub og at man ikke har spillertiltrækning som formål, men i stedet et solidarisk samarbejde forsøger at udvikle byens talenter på højeste niveau i fællesskab. Dette skulle gerne forhindre at klubber uden for Horsens kommer og ”fisker” vores største talenter i en ung alder. Det optimale ville jo være at man i fremtiden kunne skabe et 1. Divisionshold i byen som er forankret i talentsamarbejdet,” siger cheftræner for Stensballe IK’s 1. Divisionshold Lasse Hedegaard Rasmussen som også sidder i projektgruppen i HPT.