AaB: U18 DM-licens er frugten af flere års målrettet arbejde

0
1735

Det er resultatet af flere års målrettet arbejde, når det er lykkedes for AaB at få en af de eftertragtede licenser til U18 DM-ligaen. Det fortæller klubben til FODBOLD FOR PIGER.

I sidste uge blev sat navn på de 13 klubber, som får en licens til den nye U18 DM-liga, som efter sommerferien afløser U17 DM-liga. AaB er en af de udvalgte klubber, og dermed er det tredje sæson i træk, at klubben får licens til landets bedste ungdomsrække:

”Godkendelsen som licensklub skal ses som et udtryk for, at vi har formået at udvikle os på såvel den sportslige som den organisatoriske side, og der er ingen tvivl om, at det fokus der gennem de sidste år har været på de fire strategiske indsatsområder: økonomi, organisation, trænere og spillere, virkelig har båret frugt. Vi lavede for nogle år tilbage en meget ambitiøs 5-årsplan, og indtil videre har vi nået vores målsætninger, og vi arbejder benhårdt på hver eneste dag at sikre, at vi også kommer i mål med de milepæle, vi har foran os de næste par år. Licensen og de forudsætninger der ligger til grund herfor, er en vigtig hjørnesten i vores arbejde,” siger Pia Nielsen, som har haft hovedansvaret for licensarbejdet og som til dagligt arbejder som frivillig i AaB´s sportslige udvalg elite.

Frivillig opbakning er vigtig

Hun fortæller om en frivillighedskultur, der er etableret i afdelingen, og som er med til at sikre, at enderne kan nå sammen:

“Alle forældre og flere andre bidrager med mange frivillige timer, og uden det var AaB’s Kvinde-/pigeafdeling ikke i stand til at lykkes i det omfang, det er tilfældet, ligesom afdelingen heller ikke ville være i stand til at opfylde de mange krav i licensen”.

Det er snart seks år side, at der for alvor sat fart i klubbens talentudviklingsarbejde. Siden har kvinde-/pigeafdelingen rykket sig på kraftigt det elitære plan, og som Pia Nielsen siger, så er der ingen tvivl om, at AaB’s Talentcenter har været medvirkende til at sikre et stort spillergrundlag med en meget høj kvalitet.

”Det betyder, at mange dygtige spillere og trænere naturligt trækker mod AaB, og det er med til at løfte os til det næste niveau,” siger hun.