200 fodboldpiger til Pigefodboldens Dag i Skovbakken

0
809

Skovbakken havde andet end det ene point at glæde sig over, da slutspilskampen mellem Skovbakken og Brøndby mandag var slut og der stod 1-1 på resultattavlen. Slutfløjtet var nemlig også afslutningen på ”Pigefodboldens Dag”, som Skovbakken havde arrangeret for 30 østjyske klubber, og dagen blev en stor succes.

Ca. 200 piger havde takket ja til tilbuddet om dag i pigefodboldens tegn, og de skabte ikke bare en forrygende stemning til 3F-kampen. De fik også en masse input og inspiration med hjem om kvindefodbold. Ud over fodboldkampen var der nemlig også forskellige aktiviteter i løbet af dagen, bl.a. foredrag af U16- og U17-landstræner Danny Jung, som fortalte om vejen til talenthold.

”Vi vil gerne anerkende og fejre pigefodbold i et fællesskab på tværs af klubrelationer og ad den vej give pigefodbolden en stemme i Østjylland,” fortæller Skovbakkens formand Marie Greve om baggrunden for pigefodboldens dag.

Formålet er også at skabe øget interesse om 3F-ligaen

”Det er rigtig flot fodbold, der bliver spillet på kvindernes eliteniveau, og det budskab vil vi selvfølgelig gerne udbrede videst muligt,” fortæller formanden, som fastslår, at det er planen at lave en ny ”Pigefodboldens Dag” i forbindelse med en af efterårets kampe.

Pigefodboldens Dag 2 Pigefodboldens Dag 3 Pigefodboldens Dag 4 Pigefodboldens Dag 5 Pigefodboldens Dag 6 Pigefodboldens Dag 7