IF Lyseng inviterer klubber til samarbejde om talentudvikling

0
1319

IF Lyseng har taget initiativ til at drive og forstærke talentudviklingen for klubber i Aarhus-området. I første omgang er klubberne syd for Aarhus centrum inviteret til at deltage i talenttræninger hos IF Lyseng med deres bedste U12-U14 piger. Klubben fortæller her om det nye initiativ:

Fredag 20/5 var 18 friske og dygtige fodboldpiger fra lokale naboklubber – sammen med deres trænere og forældre – mødt op for at træne med en tilsvarende gruppe af IF Lyseng’s egne talenter. Det blev en rigtig god træningsaften med høj intensitet under ledelse af Anders Stisen, Lisbet Kolding og Peter Blichert-Toft.

IF Lyseng har gennem nogle år målrettet arbejdet for at skabe det bedste træningsmiljø for vores egne piger. Via dette arbejde har vi kvalificeret os til de bedste rækker fra U13 og frem til vores DM licens for U17 – fra sommer 2016 U18 DM (og indførelse af U16 ØST og VEST). Derudover udvikler vi mange spillere, som er med på DBU’s talent-/landshold.

Vi har ambitioner om at skabe Danmarks bedste talentudviklingsmiljø ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde spillere rammer og vilkår, så de kan udvikle sig bedst muligt, og således styrke pige elite fodbolden i området. Dette vil vi gøre ved at sætte spillerne i centrum i et udviklende træningsmiljø og via konstruktivt samarbejde med andre klubber i området.

Udvikling via samarbejde:
Vi vil samle de mest talentfulde piger i den sydlige del af Aarhus samt deres trænere i et udviklende træningsmiljø. IF Lyseng vil opbygge et træningsmiljø, der går på tværs af klubinteresser og sætter pigerne i centrum og stiler efter at udvikle U12 – U14 piger samt deres trænere. Holdningen skal være, at klubberne giver spillerne mulighed for at træne/spille på det rette niveau, med henblik på at forberede pigerne på, hvad der kræves, for at blive elitespillere på et senere tidspunkt. Det er samtidigt et tilbud til pigernes respektive klubtrænere, til at deltage i et trænerudviklingsprojekt. Det er grundtanken, at pigerne bliver i deres respektive klubber og har deres sociale netværk intakt, men får oplevelsen af og mulighed for at prøve sig af på et højere og mere elitært plan.

Teamet bag Talent samarbejdet:
Jesper Steffensen – Ansvarlig for talent samarbejdet
Poul Højmose – Talentchef DBU P-licens
Anders Stisen –  DBU A-licens
Martin Møller Kristensen – DBU A-licens
Søren Hoppe – Målmandstræner
U12-U18 IF Lyseng trænere