Lyngs Idrætsefterskole er stolte af DM placering

0
1632

Det blev til en femteplads for Lyngs Idrætsefterskole, da skolernes Danmarksmesterskaber i fodbold blev afgjort i sidste uge. Lyngs vandt tre ud af seks finalekampe, og træner Keld Østergaard er utroligt stolt over pigernes indsats.

For pigerne selv var finalestævnet en kæmpe oplevelse.

“Det var superfedt! Det var hyggeligt og sjovt, men også rigtigt seriøst, når vi lagde taktik eller spillede kampe,” fortæller Thea, en af pigerne på fodboldlinjen.

“Det var rigtigt hårdt, men også spændende at spille så mange kampe i træk. Mere psykisk end fysisk. Man skulle virkelig hanke op i sig selv til kampene,” fortæller hendes medspiller Cecilie, men tilføjer hurtigt:

“Men vi var virkeligt gode til at gejle hinanden op til kampene og virkelig skabe en rigtig fed kampånd.”

Thea nikker og tilføjer:

“det gav virkelig meget at være til DM, vi har alle sammen rykket os utroligt meget og er blevet meget stærkere som et hold.”

Tager pigefodbold seriøst

Lyngs Idrætsefterskole er næsten altid at finde blandt top placeringerne i skolernes DM i Fodbold. En af skolens træner Keld Østergaard fortæller om nogle af grundene til, hvorfor skolen står så stærkt:

“Vi når det her niveau gennem målrettet og seriøs træning fire gange om ugen året rundt.” Et andet vigtigt element, er at de gennem året har flere personlige samtaler med den enkelte elev om, hvor denne er, og hvad der skal til, for at denne rykker sig mest muligt.

“På den måde lærer vi dem personligt at kende, og ved, hvad der skal til, for at de som individer og hold udvikler sig så meget som muligt.”

Selvom DM er overstået, er fodboldåret på ingen måde slut på Lyngs Idrætsefterskole. Træningerne fortsætter på samme niveau og i den nærmest fremtid afholder skolen LyngsCup for andre lokale efterskoler, samt tager til DM i streetfodbold i Herning.

Lyngs DM 2