En succesfuld første sæson på 11 mands baner for AaB’s U14 piger

0
1373

AaB’s U14 piger har haft en forrygende sæson godt støttet op af fans, forældre og klubben AaB.

Af AaB’s Kvinde-/pigeafdeling, forfatter Jan Andersen

KLUBNYT

AaB’s U14 piger har denne efterårssæson gjort det imponerende godt som puljevindere i Vest-rækken (pulje 891). En meget stærk pulje, som også rummer rigtig dygtige hold som Fortuna Hjørring og FC Thy.  Slutstillingen taler sit tydelige sprog: 10 kampe, 27 points og en positiv målscore på +56!

Som U13 vandt pigerne det jyske mesterskab i 8 mands turneringen, så derfor var U14 puljen det første fodbold år med ”rigtig” 11-mands bold imødeset med spænding af disse piger. Kunne det høje niveau holdes? Det viste sig, at det kunne det, og det kunne endda gøres endnu højere.

Men hvad er opskriften på denne uomtvistelige succes? Havde man et enkelt og sikkert svar på det, burde en stilling som talentchef i DBU være selvskreven. Sandheden om succesen er nu nok en kombination af flere faktorer:

Trænerne, brødrene Jacob og Peter Bjarkham, forstår med sportslig seriøsitet og empatisk rummelighed at få pigerne til at præstere optimalt. Paradoksalt nok er deres primære mål ikke at vinde kampe, men at den enkelte spiller og holdet udvikler sig bedst muligt.

Holdet består af talentfulde og viljestærke piger, der samtidig er ved at lære, at gode resultater er en følge af hårdt arbejde samt fokuseret og positiv attitude. Sammenhold og spilleglæde!

Forældrene støtter op om holdet og holder samtidig den distance i kampene, der netop for aldersgruppen er helt central. Her er de trænernes spillere og forældrerollen stilles på standby i en time før kamp til evalueringen efter kampen er slut.

Klubben AaB har med sit koncept og sine visioner skabt fundamentet for, at de gode kan blive de bedste. Talentcentertræninger og samarbejdsklubber er fremtiden, hvis talenter skal have de bedste udviklingsmuligheder. Det er der heldigvis mange Nordjyske klubber og trænere, som forstår og respekterer. Samtidig har AaB valgt at respektere andre klubber ved at praktisere et princip om ikke at opsøge og opfordre talenterne til klubskifte. Her kommer initiativet fra trænere fra ”fødeklubben” eller meget ofte fra spilleren selv.

Superfans: AaBs U14 piger er vist det eneste pigehold, der har fans med til næsten hver kamp. Tifosier som i 2 gange 35 minutter trommer og skråler slagsange, laver tifos og fyrer(små) romerlys af. Besøg gerne fanklubbens facebookside. https://www.facebook.com/Aabfanklub/?fref=nf&pnref=story. At der er tale om et par mindre brødre til et par spillere gør ikke opbakningen mindre effektfuld!

heppekor

Slagsang: En forælder på holdet har skrevet og indspillet en slagsang med spillerne og X-factor vinder Emilie Esther. Den kan høres bl.a. via Spotify og hedder ”Mod Stjernerne”.

Mon ikke det netop er det disse piger er? På vej mod stjernerne…