Seriøse fodboldpiger på Lyngs Idrætsefterskole

0
1765

Det er et stærkt hold af fodboldpiger, som er startet på Lyngs Idrætsefterskole i dette skoleår

Af Simon James Pettitt, Lyngs Idrætsefterskole

Det har været en bragende start for fodboldpigerne på Lyngs Idrætsefterskole. Skolen har meldt to 11. mandshold i skoleligaen og skoleligaen 2. Derudover deltager skolens piger også i vestjysk mesterskab for efterskoler, hvor der er mulighed for kvalifikation til DM for efterskoler.

Spillerne er stærke og flere er med i U18 DM rækken, blandt andet i klubber som Team Viborg og Vildbjerg. Der er også spillere fra: Lemvig, Mejrup, FC THY. 1. holdet er kommet godt fra start med en imponerende 48-4 målscorer i 8 kampe.

lyngs-oktober-2016-6

Hemmeligheden bag succesen er simpel, mener pigernes træner, UEFA-elitetræner, Keld Østergaard:

“Vi tager pigernes træning lige så seriøs som drengenes. De har de samme trænere og træner på samme baner som drengene.”

Faktisk er det muligt for de piger der ønsker det, at træne med 1. hold drenge. I år benytter fire piger sig af dette tilbud. Derudover er der fire træning pr uge hele året på skolens professionelle kunstgræsbane. To gange holdtræning, en taktisk/teknisk træning og en individuel træning. Skolen tilbyder også styrketræning i super fitness afdeling, samt mulighed for ugentligt besøg fysioterapeut.

“Igen i år, har vi mange piger på Lyngs, der både kan, vil og er seriøse med deres fodboldtræning, så det er en fantastisk fornøjelse at træne så mange piger, der har så stor lyst til fodbolden,” fortæller Keld Østergaard.

lyngs-oktober-2016-5

lyngs-oktober-2016-1 lyngs-oktober-2016-4 lyngs-oktober-2016-2