Nicoline Sørensen: “Det skal stadig være sjovt”

0
1739

Lige siden Nicoline Sørensen som 6-årig begyndte at løbe rundt med en bold ved fødderne, har fodbold været hendes helt store passion. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med den unge, men meget erfarne fodboldspiller.

Af Solveig Valbjørn Knudsen

Seks gange om ugen trækker 19-årige Nicoline Sørensen træningstrøjen over hovedet og sørger for at støvlerne er strammet ordentligt. Fodboldstøvlerne har hun snøret hver uge i snart fjorten år hvorimod træningsmængden er steget en del siden hun rendte rundt i barndomsklubben Måløv BK. Til dagligt spiller hun nemlig i Brøndby IF, der fører 3F Ligaen, og hun er netop blevet udtaget til A-landsholdet, hvor hun erstatter Nadia Nadim, der har meldt afbud til næste uges træningsturnering i Kina.

Hverdagen er travl for stortalentet. Ingen tvivl om det. Hendes uge består af i alt otte træningspas; fire holdtræninger, to morgentræninger, to styrketræninger og så lige en kamp i weekenden. Det kan lyde uoverskueligt, men ifølge den ambitiøse offensive spiller skyldes hendes overskud til at få hverdagen til at hænge sammen to ting:

“Først og fremmest går jeg i en Team Danmark klasse, hvor jeg går sammen med andre atleter, og vi tager alle gymnasiet på 4 år i stedet for 3. I dagligdagen er der slet ikke lige så meget pres med lektier og afleveringer som på et “almindeligt” gymnasium, og så er der også i vores skema, to gange om ugen, indlagt tid til morgentræning, så vi ikke misser skole fordi vi skal træne. Udover skolen, er mine forældre også utrolig vigtige for mig og for at min verden kan hænge sammen, da de altid sørger for rent tøj, mad på bordet efter træning osv., men også fordi jeg hver dag har nogle at dele mine tanker med, både i de gode, men ikke mindst også i de svære perioder, hvor de virkelig hjælper og støtter mig,” fortæller Nicoline.

Nicoline Sørensen i kamp for Brøndby IF i 3F Ligaen.
Nicoline Sørensen i kamp for Brøndby IF i 3F Ligaen.

Tiden i Malmø

Støtten fra forældrene har været, og er i høj grad stadig, en meget vigtig faktor for Nicoline i forhold til at skulle koordinere en semiproffesionel fodboldkarriere med det travle gymnasieliv. Men den har også været nødvendig, da Nicoline i 2013 tog en stor beslutning i en alder af kun 15 år. Nu skulle hun spille i Sveriges bedste kvindelige fodboldrække og være en del af det europæiske tophold FC Rosengård, og derved bruge to af hendes år i gymnasiet på at pendle mellem København og Malmø for at udleve fodbolddrømmen:

“Min tid i Malmø var fantastisk. Det er en af de bedste beslutninger jeg har taget. Det gav mig utrolig meget at træne med nogle af de allerbedste i verden. Det at få lov til at træne med så dygtige spillere, som bl.a. Marta Da Silva, gjorde at der lige kom lidt ekstra blod på tanden. Derudover så lærte jeg sindssygt meget på de to år jeg var derovre, både som spiller, men også som menneske. Blandt andet at indgå i så professionelt et miljø, hvor alle var fuldtidsprofessionelle og kun spillede fodbold, det var så fedt,” fastslår det unge fodboldtalent.

Nicoline i FC Rosengård.
Nicoline i FC Rosengård.

Under opholdet i FC Rosengård oplevede hun tilmed at blive svensk mester og spille Champions League, men valgte alligevel ved årsskiftet til 2016 at tage steppet “tilbage” til Danmark og 3F Ligaen:

“Vigtigst af alt var at jeg gerne ville have en masse spilletid. I og med der var så mange dygtige spillere i Malmø, så blev det ikke til super meget spilletid, og for at jeg kunne blive ved med at udvikle mig, krævede det at jeg fik prøvet nogle af de ting af som vi gik og trænede. Så det var primært på grund af den manglende spilletid at jeg tog tilbage til Danmark, hvilket jeg er utrolig glad for at jeg gjorde”.

Nicoline har spillet fodbold siden hun som ene pige løb rundt blandt drengene i børnehaven - i dag er hun et af de største talenter i Danmark og har allerede rygsækken fuld af erfaring.
Nicoline har spillet fodbold siden hun som ene pige løb rundt blandt drengene i børnehaven – i dag er hun et af de største talenter i Danmark og har allerede rygsækken fuld af erfaring.

Fra fodboldpige til fodboldkvinde

Selvom Nicoline allerede har forsøgt sig på det absolut højeste niveau i den bedste svenske kvindelige liga, “Damallsvenskan”, spillet utallige ungdomslandskampe og nu agerer på et af de bedste kvindelige fodboldhold i Danmark, understreger hun vigtigheden i, at holde fast i de værdier, der i begyndelsen fik hende til at holde af sporten:

“Det vigtigste er helt klart at man skal have det sjovt. Det skal være lysten der driver værket, og hvis man ikke har det sjovt, så tror jeg ikke på, at man er det rigtige sted. Der er selvfølgelig perioder, hvor det ikke super sjovt, men generelt set skal det bare være sjovt at spille fodbold, ligesom det var dengang man startede,” lyder det.

Nicoline fortæller, at selvom det især er lysten til fodbold der motiverer hende, spiller hendes målrettede tilgang til sporten også en vigtig rolle:

Nicoline Sørensen i Brøndbytrøjen.
Nicoline Sørensen i Brøndbytrøjen.

“Selvom jeg nu spiller elitefodbold, så synes jeg stadig det er noget af det sjoveste og fedeste i verden, men jeg er også drevet af, at jeg har et mål at arbejde hen imod. Det er fedt at se, hvordan man kommer tættere og tættere på målet, og derved kan sætte sig nye mål, så man kan tage nye spring. Det er noget af det, der er med til at drive mig i dag”.

Nicoline Sørensen vil helt sikkert fortsat trække træningstrøjen over hovedet og snøre fodboldstøvlerne mange år endnu, og på redaktionen glæder vi os til at følge hendes udvikling.

Nicoline i færd med at varme op under en Champions League kamp.
Nicoline i færd med at varme op under en Champions League kamp.