B.93 rykker op med 1. kvindesenior

0
1174

 

Efter endnu en oprykning er B.93 med i Kvindeserie Øst i foråret, og klubben indkalder nu til informationsmøde for nye interesserede seniorspillere.

Af B.93 pigefodbold

KLUBNYT Den traditionsrige klub B.93 ved Svanemøllen station på Østerbro er efter to oprykninger i streg klar til at spille i Kvindeserie Øst her i foråret.

Klubben har nu sat sig et nyt mål om at rykke op i 1. division allerede i sommeren 2017, og B.93 inviterer i næste uge til informationsmøde for spillere, der er interesseret i at høre mere og være med på rejsen op gennem rækkerne.

Holdet, der har Maria Dong-Kruse som cheftræner, har en god blanding af unge og talentfulde piger, der kommer fra klubbens U18DM hold, og så flere mere erfarne spillere, der allerede har prøvet at spille i første division.

B.93 vandt i efteråret Københavnerserien med en samlet målscore på 45-12, og holdets anfører Mette Perthu-Hansen scorede 23 af holdets mål. Hun fortsætter dermed topscorertakterne fra de sidste par år, hvor hun spillede i kvindernes 1. division. Flere af de unge spillere har dog også imponeret i efterårets kampe, og B.93 har sat et selvstændigt mål op om, at klubbens 1. senior kvinder løbende skal have en tilførsel af nye talenter af egen avl.

“Vi vil gerne være Københavns førende talentudviklingscenter for pigefodbold, og det kræver, at alle vore ungdomshold spiller med i landets bedste rækker, og at vores seniorhold kommer op i 1. Division og på sigt i 3F ligaen,” siger pigesportschef, Bjarke Møller.

B.93 har et stort miljø af over 250 pigefodboldspillere i alle aldre helt ned til 5-6 års alder, og klubbens elitehold fra U12 til U18DM spiller med i de bedste pigerækker.

Klubbens dygtige elitetrænere har i de senere år udklækket flere ungdomslandsholdspillere, hvor nogle nu spiller i 3F ligaen. Talentudviklingschef Vinnie Haldboe, der er ved at færdiggøre sin a-trænereksamen, er blevet frigjort til at arbejde specifikt og individuelt med spillerudvikling på tværs af årgange og hold for at styrke kvaliteten af talentudviklingsarbejdet endnu mere.

Pigerne har fået egne omklædningsrum, de har adgang til klubbens styrketræningsrum og der også ansat en kvindelig fysioterapeut.

“Fremover vil vi gerne blive bedre til at holde sammen på vore bedste talenter her i klubben, for de har et stærkt socialt fællesskab. Derfor er vores satsning på kvindernes 1. seniorhold også utrolig vigtig for os,” siger Bjarke Møller.

Informationsmødet for interesserede seniorspillere holdes onsdag d. 30. November kl. 19.30 i B.93´s klubhus, Ved Sporsløjfen 10, 2100 Kbh. Ø, lige ved Svanemøllen station.