Lærke Tingleff Søndergaard: “Jeg vil nå så langt som muligt”

0
1861

Lærke Tingleff Søndergaard er 17 år, gymnasieelev i Hillerød og så er hun elitefodboldspiller på Brøndbys U18 DM-hold. Den beslutning traf hun i sommer, hvor det unge talent skiftede fra barndomsklubben Hillerød GI til Brøndby. Det betyder at der nu går en stor del af hendes vågne timer med træning og transport. FODBOLD FOR PIGER har snakket med Lærke, der drømmer om at blive professionel:

Af Solveig Valbjørn

Lærke har spillet i Hillerød GI Damefodbold siden hun ankom til sin første træning tilbage i 2004. Fodboldopvæksten på Hillerøds baner har hun været utrolig glad for, men til sidst har Lærke måttet erkende, at hun skulle prøve nye udfordringer for at kunne fortsætte sin udvikling:

“Når man har spillet ét sted hele sit liv, er det selvfølgelig svært at skifte lige pludselig. Det er også derfor, at jeg først skiftede så sent, som jeg gjorde. Det er nemlig let at køre lidt fast i miljøet, og jeg følte til sidst at min udvikling var gået lidt i stå. Så derfor skiftede jeg i sommer for at få nye udfordringer, så jeg kan udvikle mig endnu mere,” fortæller Lærke Tingleff Søndergaard.

Hillerøds Lærke Tinglef Søndergaard er en af de 27 spillere, som skal mødes i Ikast.
Lærke Tingleff Søndergaard i kamp for barndomsklubben Hillerød GI Damefodbold mod hendes nuværende klub Brøndbyernes IF.

Skiftet til Vestegnen har været lidt af en omvæltning for det unge talent, da det blandt andet har betydet langt mere transporttid til og fra træning – men det er ikke det største problem, når man som Lærke har forældre der hjælper med kørsel. Desuden har Lærke tre holdkammerater der også bor i Hillerød, og det er derfor kun de positive konsekvenser ved skiftet, som Lærke har oplevet:

“Skiftet har givet mig helt vildt meget. Fra starten kunne jeg mærke, at niveauet blev hævet til træning og kamp, hvilket gør, at jeg virkelig skal være på til hver træning – især de gange, hvor jeg træner med 3F-holdet. Det synes jeg er noget af det fedeste, fordi jeg kan måle mig med de allerbedste i Danmark og på den måde blive udfordret yderligere. I sidste ende giver det mig en masse motivation til at træne endnu hårdere.”

15218636_10207806651510770_1909696580_n

Lærke er også en del af det danske U19-Landshold.

Livet som elitefodboldspiller er dog ikke altid en dans på roser. For Lærkes vedkommende står den på træning fire gange om ugen samt styrketræning og en ugentlig kamp – og når hun ikke træner, så går hun i skole på Frederiksborg Gymnasium. Det betyder, at der er en masse fravalg knyttet til de mange træningspas:

“Der er selvfølgelig nogle ting jeg ikke kan gøre i samme grad som mine venner. Hvis der for eksempel er gymnasiefest, så drikker jeg ikke. Der er også andre arrangementer, som jeg går glip af. Det kan være de helt små aftaler med veninderne efter skole, som jeg ikke kan deltage i, fordi jeg skal til træning direkte efter skole,” udtaler Lærker og tilføjer:

“Til gengæld ved jeg, at selvom jeg går glip af alle de ting, så får jeg en masse andre fantastiske oplevelser gennem sporten. Og det sociale aspekt mister jeg heller ikke, fordi der altid er god stemning i omklædningsrummet. Jeg synes at der er langt flere fordele ved at være elitefodboldspiller i form af den glæde og de oplevelser, som jeg får gennem sporten i forhold til det jeg ellers går glip af. Det er det hele værd.”

Lærkes indstilling til tingene er ikke til at tage fejl af: Hun er bevidst om de prioriteringer hun bliver stillet overfor, og er derfor villig til at fokusere 100 procent på fodbolden. Hun beskriver sig selv som en teknisk stærk spiller med godt overblik og fart i fødderne. Talentet er helt sikkert til stede hos den unge midtbanespiller, og det er ambitionerne også:

“Jeg vil gerne tage fodbolden så langt, som jeg overhovedet kan og udnytte mit potentiale fuldt ud. En drøm er at spille på A-landsholdet, og ellers kunne jeg sindssygt godt tænke mig at spille i en stor klub i udlandet. Selvfølgelig skal jeg stadig have det sjovt, for det er stadig glæden og viljen, som skal drive fodbolden, og så længe jeg synes at fodbold er fedt vil jeg fortsætte med et mål om at nå så langt som muligt,” fortæller Lærke.