Greve-sejr øger spændingen i 1. division

0
915

Greve er rykkede tættere på kvalifikationsspillet efter sejr lørdag over FC Damsø. Dermed er der lagt i ovnen til en afgørende kamp på lørdag, når Greve møder Næsby

Af Andrea Signe Trolle

Lørdag spillede Greve sig endnu tættere på en plads i kvalifikationsspillet efter en sejr på 1-2 over FC Damsø  – en sejr, der glæder cheftræner René Nielsen:

”Vi spiller godt i første halvleg på trods af vi kommer bagud allerede efter 7 minutter på et hjørnespark. Men vi formår at spille uden om dem på trods af de står langt tilbage på banen. Vi får derfor også scoret to mål i 1. halvleg, som Katrine Sparre Vestergård og Camilla Christensen stod for. I 2. halvleg var Damsø bedre end os, men vi formår at holde dem væk fra de store chancer og jeg var derfor rimelig tryg hele kampen igen. Selvom spillet i 2. halvleg ikke var tilfredsstillende, så er jeg super tilfreds med de tre point.”

Kun to point adskiller de tre bedst placerede hold i 1. division øst for Lillebælt, hvor Sundby ligger på førstepladsen, og Greve og Næsby ligger kæmper om oprykning til kvalifikationsligaen. Med Sundbys på 0-3 over Næsby i går, er det kun målscoreren som adskiller Sundby og Greve på henholdsvis 1. og 2. pladsen, mens der er to point ned til Næsby på tredjepladsen. Der er derfor lagt op til en spændende afslutning, når Næsby og Greve mødes på lørdag og skal kæmpe om at komme med i kvalifikationsspillet til 3F Ligaen, der finder sted efter jul:

”Betingelserne er rimelig klare. Hvis vi vinder eller spiller uafgjort, så er os dem som kommer i kvalifikationen, mens en sejr til Næsby giver dem kvalifikationspladsen. Det er derfor den afgørende kamp, da kun to hold går videre til kvalifikationsspillet. Der vil derfor være en del taktisk træning op til kampen i den kommende uge.”

1. divisions pulje 2 er også spændende at følge. Der ligger VSK Aarhus på førstepladsen med 24 point – stærkt efterfulgt af IF Lyseng med 22 point og ASA Aarhus med 20 point. I turneringens sidste kamp mødes VSK Aarhus og IF Lyseng, og den kamp kan derfor få afgørende betydning for hvilket hold, der spiller sig i kvalifikationsligaen.