“Jeg er et skridt tættere på min drøm”

0
2262

Olivia Møller Holdt var blandt de 20 U16-landsholdspillere, der i sidste uge repræsenterede de rød-hvide farver i Flensborg til to venskabskampe mod Tyskland. Til daglig spiller hun på Vildbjergs U18 DM hold, hvor hun forsøger at få en hverdag til at hænge sammen med skole, morgentræning, drengetræning og holdtræning. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med det unge talent. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Det er en målrettet spiller, som FODBOLD FOR PIGER har haft i røret. Olivia vil være blandt de bedste spillere i Danmark, og drømmer om en fremtid på det danske A-landshold. Og for det unge talent, er U16-landsholdet et skridt i den rigtige retning:

”Det er super fedt at være afsted med landsholdet. Og så bliver jeg helt stolt hver gang jeg er afsted og bærer det danske logo. Og så var jeg kaptajn i den første kamp mod Tyskland, hvilket også var en fed følelse. Derudover snakker jeg godt med alle fra holdet.”

Der ingen tvivl om, at Olivia nyder at repræsentere de rød-hvide farver. Hun har også været en del af ungdomslandsholdene over flere år og har blandt andet spillet med på landsholdet for årgangen over hende:

”Det er ikke første gang, at jeg spiller kampe med det danske landshold, for jeg har tidligere været med på det nuværende U17 landsholdet med dem som er et år ældre end mig. Jeg er ikke fast mand der, men jeg har været med på nogle afbud til et par træningspas og to turneringer dengang de spillede på U16 landsholdet”

Drengetræning siden hun var 4 år

Med en hverdag med op til 7 træningspas om ugen og 9.klasse, kæmper Olivia for at sin drøm om at blive professionel fodboldspiller til at gå i opfyldelse:

”Jeg træner omkring 6-7 gange om ugen, fordi jeg går i 9.klasse på Nordre skole i Ikast, som er en sportsskole med tre ugentlige morgentræningspas. Derudover træner jeg med et drengehold en til to gange om ugen og så holdtræning. Så afhængig af om jeg har kamp i weekenden, så løber det op i en seks-syv træningspas.

Og drengetræning har Olivia været vant til siden hun som 4-årig fik en bold mellem fødderne og begyndte til fodbold. Indtil i sommers har hun været en fast del af et drengehold, hvor hun besluttede sig for at skifte til Vildbjerg for at spille U18DM. Men de mange år med drengetræning betragter Olivia som en fordel:

”Indtil denne sommer har jeg spillet på et drengehold i Ikast, men fordi drengene blev fysisk større og hurtigere, så valgte jeg at skifte til Vildbjergs U18 DM hold i sommer. Der er stor forskel på drenge og pigefodbold – især tempoet, hvor det bare går hurtigere til træning med drenge. Jeg fastholder derfor drengetræningen på mit gamle hold i Ikast for at blive udfordret med tempoet og for at blive overmatchet”

Men selvom Olivia har udviklet sig meget af drengetræningen, så har hendes skifte til Vildbjerg også bidraget været en markant ændring rent socialt:

”Der har været nogle områder, hvor jeg har følt mig lidt udenfor på drengeholdet. F.eks. når de har skullet i bad – der har jeg klædt om på toilettet. Så på den måde har det bidraget med meget socialt, at jeg er flyttet ud til Vildbjerg. Nu kan jeg blandt andet være med i omklædningsrummet hele tiden sammen med holdet og det synes jeg er fedt. Men jeg tror, at det har hjulpet mig meget, at jeg har spillet med drenge i så mange år, fordi jeg konstant er blevet matchet.”

”Jeg drømmer om at blive professionel pigefodboldspiller. Først vil jeg gerne spille professionel i 3F-ligaen og så vil jeg rigtig gerne til udlandet og spille i Sverige eller USA. Og så vil jeg selvfølgelig gerne på A-landsholdet. Så når jeg er af sted med landsholdet, så føler jeg, at jeg er et skridt endnu tættere på at nå min drøm.”

skaermbillede-2016-11-08-kl-19-06-58

skaermbillede-2016-11-08-kl-19-07-11

skaermbillede-2016-11-08-kl-19-06-47