Viborg Katedralskole er Danmarks bedste til gymnasiefodbold

0
1705

Det er nogle uger siden, men du skal da ikke snydes for nyheden: Viborg Katedralskole, som tæller flere spillere fra Team Viborg, har vundet årets udgave af DM i gymnasiefodbold.

Guldet blev hentet ved et stævne, hvor Viborg-pigerne via fire kampe mod bl.a. Brøndby og Bornholm spillede sig frem til finalen, hvor de slog Tornbjerg Gymnasium. Sejren kom i forlænget spilletid, hvor Sille Struck blev matchvinder.

»Det var helt fantastisk. Nu har jeg været med til det DM flere år, hvor det har været lige ved og næsten, så det var en kulmination, at det endelig lykkedes. Uden at forklejne vores modstander, så vil jeg også sige, at vi var bedst i den finale,« sagde idrætslærer Stine Aagaard Vangkilde til Viborg Stifts Folkeblad efter kampen.

Som den lokale avis skriver, så var det ”første gang i skolens mere end 900-årige historie at klubbens pigehold hentede DM-guld i gymnasiefodbold”.

»Sejren er et resultat af, at vi har en fremragende pigeklub i Team Viborg, hvorfra vi har rigtig mange spillere i både 1.g og nogle mere rutinerede i 2. og 3.g. Men også af et godt arbejde fra Viborg Elite, der gør det muligt, at pigerne kombinerer eliteidræt med en uddannelse på Viborg Katedralskole,« siger Stine Aagaard Vangkilde til Viborg Stifts Folkeblad.