Åbent brev til BSF

0
1886
6 af pigerne på dette billede er nu i BSF. billedet er fra U14 hvor årg. 01-02 slog BSF i finalen ved Future Cup år 2015.

Hvor går grænsen for spillerfiskeri og hvad er licensklubbernes primære opgave som talentudviklingsklubber, at spotte/fiske talenter eller udvikle talenter fra eget nærmiljø? 

Af Sundby Boldklub

KLUBNYT

Indenfor det seneste år, har vi i Sundby Boldklub måtte sige farvel til hele 6 piger fra årg.01-02, de 6 piger er at finde på ovenstående billede, hvor man i øvrigt lige har slået BSF til finalen i Future Cup år 2015. 6 piger der som Sundby spillere alle sammen var igennem DBU’s U14 og U15 talentcentre og piger vi i samme ombæring, glædeligt har brugt ekstra ressourcer på. 6 piger, der alle er taget til BSF, 3 efter direkte henvendelse og 3 der synes græsset var grønnere. Derudover har vi oplevet samlet henvendelse på godt og vel 10 spillere som BSF tænker kan gå i startopstillingen på deres elitehold.

Vi er helt i tråd med, at det kan være livets gang i fødekæden, men undrer os gevaldigt over, hvordan BSF ser på sig selv som talentudviklingsmiljø og det ansvar der vel følger med at være licensklub.

Vi undrer os over, om BSF reelt set er bange for lidt konkurrence på området og så undrer vi os over, hvorfor man ikke selv kan udvikle flere spillere fra eget miljø, til sit U18DM hold.

Med både et U18 Øst hold og et U16 øst hold, der i efteråret vandt rækken foran vores U16 piger, kan det undre os, at spillerne til deres DM hold ikke kan tages fra egne kvalificerede hold, der vel alt andet end lige, vil have nemmere ved at indgå på et hold hvor de kender kulturen og spillestilen i klubben.

Vi undrer os over, hvordan spillerne på deres succesfulde U16 Øst hold ikke kan kvalificere sig til en plads på DM holdet, når de mener, at hele 5 af vores spillere kan, jf. henvendelse.

Vi har svært ved at se, hvordan BSF i fremtiden vil udvikle spillere og matche deres piger i kampe mod jævnaldrende, hvis de tømmer samtlige talentcenterspillere fra de resterende Sjællandske klubber. Vi har svært ved at se, hvordan de kan anerkende sig selv og blive anerkendt af DBU som talentudviklingsklub, når det arbejde de reelt laver, er talentspotting.

Den konkurrence der fra Sundbys årgang 01-02 har givet BSF’s ditto kamp til stregen i en årrække er nu en saga blot, mens modet til fortsat at udvikle talenter, og bruge ressourcer på trænere til pigerne i deres guldalder, langsomt forsvinder i takt med plyndringen udefra. Vi undrer os over, hvordan konkurrencen ikke kan blive budt velkommen, i et i forvejen tyndt besat Sjællands landskab, til gavn både for BSF’s piger ved gode kampe, men også for fodbold Danmark.

 

Der hober sig nogle spørgsmål op i en situation som denne, hver kunne have sit eget blogindlæg:

  • Hvad skal piger i 13-15 års alderen bruge mest tid på? Transport, lektier, træning?
  • Opretholder man licens ved at talentudvikle eller talentspotte?
  • Hvordan fastholder man piger når et halvt hold forsvinder?
  • Kan man styrke Dansk kvindeelite hvis der kun er en håndfuld konkurrencestærke klubber i landet?

 

Fremtidens rovdrift kan man kun spå om. På nuværende tidspunkt lader det til, at BSF har 4 konkurrencestærke 2003 spillere og max en håndfuld fra årgang 2004. Således er de hverken repræsenteret i U14 ELLER U13 Elite Øst rækkerne.

 

Det kunne være DBU skulle kigge på en kompensationsmodel, så de klubber der reelt laver talentarbejdet, også får lidt for det og kan udvikle sig, hvis det skal give mening fortsat at koncentrere sig om pigerne når de er i deres såkaldte ‘guldalder’. Alternativt må man vurdere om licenssystemet optimerer eller dræber talentudviklingen.